Ozvačić, Prodan i rukometaši najbolji sportaši Buzeta

Svi nagrađeni sportaši i sportašice
Svi nagrađeni sportaši i sportašice

U novoj konferencijskoj sali buzetskog hotela Fontana održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Buzeta, a tom su prilikom proglašeni i najbolji sportaši i sportašice.

Skupu se uvodnim riječima obratio buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, koji je u ime Grada čestitao sportašima na ostvarenim uspjesima koji ni ove godine nisu izostali, usprkos možda i najtežoj godini u nekoliko proteklih.

Predsjednica ZSUGB-a Vilma Jeletić istaknula je da se Buzet s pravom može i na kraju ove godine podičiti svojim sportskim dosezima, bez obzira što oni nisu toliko brojni kao lani. U svom se izlaganju dotakla utrošenih sredstava i istakla zadovoljstvo što zajednica i dalje pridonosi popularizaciji sporta kod najmlađih.

Tajnik ZSUGB-a Mario Sirotić ukratko je upoznao skupštinare s planovima u idućoj godini, s nalazom državne revizije, te da će se financijska donacija Grada kretati u prošlogodišnjim okvirima.

Mia Ozvačić, članica AK Buzet autosport, okitila se titulom najbolje sportašice. Iako se ovim sportom bavi tek godinu dana, prvakinja je Hrvatske u kronometar vožnjama te viceprvakinja u autoslalomu.

Nagrada za najboljeg sportaša pripala je Marku Prodanu, članu Enduro motocross kluba Buzet, koji se može pohvaliti trima naslovima prvaka države, članstvom u reprezentaciji, osvajanjem internacionalnog enduro kupa te brojnim nagradama i priznanjima s domaćih i inozemnih natjecanja.

Nagrada za najbolji kolektiv pripala je jednom od najstarijih klubova u gradu, Rukometnom klubu Buzet, koji se već petu godinu uzastopce natječe u najjačem razredu hrvatskog rukometa.

Za pravu sportsku ljubav i predan 15-godišnji rad u boćanju Branku Ratoši pripala je godišnja nagrada za najboljeg sportskog djelatnika.

Već se godinama u Buzetu naglasak stavlja na mlade sportaše pa se tako i nagrađuju oni najuspješniji među njima. Ove su godine to Korina Zugan (Taekwon do klub Buzet) i Karlo Jakac (RK Buzet).

Posebne nagrade za izuzetne uspjehe u 2013. godini dobili su Matei Petohleb (Taekwon do klub Buzet), Igor Bogović, Loris Krbavac, Marko Matijašić, Marino Ivančić svi AK Buzet autosport), Mladen Jurada (Streličarsko društvo Augustin Vivoda), Marko Črnac, Robert Vozila (oba Enduro motocross klub Buzet), Jože Rabič (Klub slobodnog letenja Tići) te Enduro motocross klub Buzet. (V. BOŽIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter