Ožujak u MMC-u Luka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutrašnjim Glazbenim susretom srijedom u 20 sati pocinje program pulskog Multimedijalnog centra Luka za ožujak.

U sklopu Glazbenog susreta u organizaciji istarske podružnice Hrvatske glazbene unije predstavit ce se pulski kantautor Ivo Antunovic koji je koncem prošle godine poceo autorski projekt u suradnji s nekoliko mladih istarskih glazbenika. Antunovic ce predstaviti singl naziva "Princezo moga sna".

U petak je u 18 sati na redu otvorenje izložbe "More or Less Positive" (Više-manje pozitivni) koja je realizirana u Trstu u povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca 2011. Likovna izložba kustosa Massima Premude okuplja radove 18 umjetnika koji su se odazvali na poziv regije Friuli-Venezia Giulia na temu AIDS-a i HIV-a.

Za vrijeme trajanja izložbe svakog dana od 17 do 19 sati moci ce se pogledati tiskani materijali na temu HIV-a i AIDS-a te dobiti sve informacije o prevenciji bolesti od clanova udruge Institut, koja vec godinama skrbi o ovisnicima i HIV pozitivnim osobama.

Glazbeni susreti srijedom nastavljaju se 14. ožujka u 20 sati, kada ce biti predstavljen prvi album labinske ethereal neo-folk skupine Loell Duinn. Nakon nastupa na najvecem svjetskom gothic festivalu Wave-Gotik-Treffen u Leipzigu te najznacajnijem istocnoeuropskom underground festivalu Dark Bombastic Evening III u rumunjskoj Alba Iuliji Loell Duinn predstavlja svoj prvi album "Retrospective 2003.-2008.".

U cetvrtak, 15. ožujka, na redu je projekcija filma "Radiant City" redatelja Jima Browna i Garyja Burnsa. Film tematizira kanadski i americki fenomen poznat kao urban sprawl - nekontrolirani rast jednoobiteljskih vila u gradskoj periferiji, skupljenih u zajednicama s maštovitim imenima, uvijek u okolici lokalnog shopping centra. Prikazivanje filmova na temu urbanistike i arhitekture u organizaciji je Društva arhitekata Istre.

Josip Pino Ivancic u petak, 23. ožujka, u 20 sati imat ce samostalnu izložbu naziva "... crt ez iii", a organizator je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istare.

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2011. godini otvara se 27. ožujka u 19 sati, a organizira ju Udruženje hrvatskih arhitekata. Ostvarenja iz 2011. godine valorizirao je Strucni savjet UHA-e u sastavu: Dario Gabric, Miroslav Geng, Vanja Ilic, Željka Jurkovic, Petar Miškovic, Karin Šerman i Andrej Uchytil.

Program MMC-a Luka za ožujak završava u srijedu, 28., kada je na redu Glazbeni susret s The Night Express Bandom, koji ce predstaviti svoj prvi autorski singl "Do kraja života".


Podijeli: Facebook Twiter