Ožujak u INK-u: "Moliere na čakavskom"

'Tramvaj zvan žudnja' igra od 26. do 29. ožujka (M. ANGELINI)
'Tramvaj zvan žudnja' igra od 26. do 29. ožujka (M. ANGELINI)

Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula pripremilo je bogat program za ožujak.

Program je počeo sinoć jednim od najvećih kazališnih klasika, predstavom koju ljudi vole gledati baš zato što se ponavlja i to unutar same sebe. Riječ je o Queneauovim "Stilskim vježbama" u režiji Tomislava Radića s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić.

U subotu, 8. ožujka u galeriji Vincent iz Kastva u 18 sati otvara se izložba "Umjetnošću protiv nasilja" koja je započela izložbom slika i umjetničkim programom u Zagrebu 29. siječnja nakon čega je posjetila Maribor. U projektu sudjeluju Lions klubovi iz Zagreba, Pule, Maribora i Portoroža te umjetnici Ante Živković, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić i drugi. Istu večer na daskama pulskog kazališta u 20 sati bit će izvedena komedija Lane Bitenc "(M)Adam i (Š)Eva pred vratima pakla" u produkciji Teatra Don Hihot iz Ivanić-Grada, a igraju Zlatan Zuhrić Zuhra, Vesna Ravenšćak i Jasna Jozić.

U petak, 14. ožujka u INK dolazi zagrebački Ludens Teatar s predstavom Davora Spišića "Žene u crvenom" u režiji Franke Perković Gamulin. U ovoj kombinaciji komedije, trilera, socijalne drame i melodrame glume Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci.

U srijedu 19. ožujka u 20 sati bit će hrvatska praizvedba Moliereove komedije "Škrtac" u programu Čakavske scene INK-a, a to je i poklon za pretplatnike. Čakavski prijevod i adaptaciju teksta potpisuje Gabrijel Lazić koji je predstavu i režirao te potpisuje i scenografiju, a glumački ansambl čine mlade snage pulskog gradskog kazališta iz Dramskog studija INK-a. Predstava igra i 19. ožujka u podne za organizirane posjete, a 20. ožujka kada je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je pretpremijera u podne i premijera u 20 sati. Još jedna izvedba priče o škrcu Harpagonu na rasporedu je 21. ožujka u podne. 

Svjetski dan kazališta, 27. ožujka pulsko će kazalište obilježiti reprizom Williamsovog "Tramvaja zvanog žudnja" u vlastitoj produkciji koju je režirao i dramatizirao Dražen Ferenčina, a u glavnim ulogama su Helena Minić, Petar Ćiritović, Lana Gojak. Prva predstava Williamsovog klasika, izvorno iz 1947., je već u srijedu 26. ožujka u 20 sati, a na programu je i dan kasnije, na Svjetski dan kazališta, što je također dar pretplatnicima. Za organizirane posjete "Tramvaj zvan žudnja" bit će izveden u petak u 12.30, a četverodnevna serija izvedbi završava se u subotu, 29. ožujka, u 20 sati.

Zadnji dan ožujka u INK dolazi zagrebački Teatar Exit koji ovaj put predstavlja "Njuške" CJ Johnsona u režiji Matka Raguža, a igraju Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter