Ozljeda Marica diktira pocetnu postavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deset dana nakon neslane prvoaprilske šale, Istra 1961 i Rijeka igrat ce u srijedu na Drosini (18 sati) ponovljenu utakmicu 24. kola Prve HNL. Cak je i sudac isti, Marijo Strahonja iz Zagreba, a svi oni kojima je sport i sportsko ponašanje na prvom mjestu nadaju se da nece isto biti i navijacko ponašanje zbog kojeg je prvi ogled bio prekinut u 71. minuti.

U najavi prvog dvoboja, trener zeleno-žutih Igor Pamic spremno je izdiktirao pocetni sastav koji ce se suprotstaviti gostima s Kantride, pa smo se i ovom prilikom nadali takvoj susretljivosti.

- Ne mogu vam ovaj put reci sastav ne zato što je to neka tajna, vec stoga što još uvijek ne znamo kakva ce biti situacija s Lukom Maricem. On se ozlijedio u završnici susreta protiv Intera i njegov je nastup pod znakom pitanja, a kako nam je Maric dosad bio nezamjenjiv, to je jedina dvojba u ovom trenutku. Slobodno mogu reci da cemo 99,9 posto istrcati u istoj postavi kao i prije deset dana, a ako Maric ne bude mogao, na njegovo ce mjesto uci Tomislav Barbaric - rekao je Igor Pamic, trener Istre 1961. - Na prvoj smo utakmici bili bolja momcad, dominirali i nema razloga išta mijenjati.



Razliku od prekinutog ogleda današnjih protivnika cinit ce i pogled na ljestvicu. Naime, kako je Istra u meduvremenu svladala Inter, a Rijeka izgubila od Zagreba, bijeli sad gledaju u leda "zeleno-žutima".

- Naš klub je vec tri godine u istoj situaciji, stalno igramo utakmice koje "život znace". Nakon pobjede nad Interom nismo više toliko "duboko", no ništa još nismo napravili, a do kraja sezone ceka nas težak raspored - istaknuo je Pamic.

Kad neka momcad u sedam utakmica prikupi 17 bodova, isto koliko je u prvom dijelu sezone osvojila igrajuci pritom deset susreta više, neosporno je da se u nju mora uvuci odredeni strah da ta igra velikih brojeva jednom mora doci do svog neminovnog kraja. Toga je zasigurno svjestan i "div iz Žminja".

- Nikako me nije strah tih velikih brojki, dapace ocekujem opet pobjedu i ne želim drugacije razmišljati. Imamo kvalitetu, imamo se cime boriti, a usto i kad nismo na željenom nivou, znamo doci u situaciju da zabijemo i pobijedimo - zakljucio je Pamic, dodavši da, što se njega tice, Armada može danas slobodno bacati baklje i izazvati novi prekid. (Ivica CEROVAC)

Alen Pamic: Ne osjecam poseban naboj

Cak sedmorici nogometaša Istre 1961 protiv Rijeke prijeti "žutica" tj. preskakanje subotnjeg gostovanja kod Zagreba. Jedan od njih je i Alen Pamic, koji je "požutio" protiv Intera.

To što igra protiv bivšeg kluba, za njega ne predstavlja ništa posebno, iskren je Alen Pamic.

- Prije deset dana nisam osjecao nikakav poseban naboj, a tako je i sada, utakmica kao svaka druga. Prate nas odlicni rezultati pa je atmosfera u našoj svlacionici vrhunska, a usto igramo doma te cemo tražiti bodove s kojima bi bili korak bliže ostanku. Stoga moram priznati da remijem ne bih bio zadovoljan. Rijeka se nalazi u takvoj situaciji da ce u Pulu sigurno doci po bodove i vjerojatno ce se otvoriti, a teren ce pokazati da li ce nas necim uspjeti iznenaditi. Kako cemo i mi isto gledati da pobijedimo, to bi onda mogao biti zalog dobre utakmice. (I. CEROVAC)


Pavlekovic: Domaci navijaci dolaze sa sjevera

Kao i prije deset dana, i ovaj je put Robert Pavlekovic iz PU Istarske ukazao na nekoliko stvari zbog kojih je dvoboj izmedu Istre 1961 i Rijeke, što se sigurnosne procjene tice, utakmica visokog rizika na kojoj se ocekuje veci broj domacih i gostujucih navijaca.



- Poduzet cemo sve da do narušavanja javnog reda i mira ne dode te da održimo stanje sigurnosti na visokoj razini, kao što je bilo prije i poslije prošlog ogleda s Rijekom kad nije bio zabilježen niti jedan incident. Molimo gledatelje da na stadion dodu što ranije da se bi stvarala gužva, a usto apeliramo na domace navijace da dodu sa sjeverne strane stadiona jer ce gostujuci biti dopraceni do južnog dijela - rekao je Robert Pavlekovic. (I. CEROVAC)


Posebna regulacija prometa
Od 15 do 21 sat za sav ce promet biti zatvorena Ulica Marsovog polja od kružnog toka sa zaobilaznicom do parkirališta kod Croatia osiguranja. U istom ce vremenu zatvoren za promet biti i dio Balotine ulice.
(I. CEROVAC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter