Ozlijeđeni u Vodnjanu i Višnjanu

Ilustracija (M. Vu.)
Ilustracija (M. Vu.)

Tri su osobe ozlijeđene, jedna teže, a dvije lakše, u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 17.50 sati u Vodnjanu, na raskrižju Ulice 1. Maja i državne ceste. Nesreća se dogodila kada je 78-godišnjak s područja Pazina upravljao automobilom peugeot pulskih oznaka, iz smjera Ulice 1. Maja te je dolaskom do raskrižja s državnom cestom ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska mercedesu pulskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak iz Pule.

U sudaru su lakše ozlijeđeni 38-godišnji vozač mercedesa i 82-godišnji suputnik u peugeotu s područja Karojbe, dok je 78-godišnji vozač teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici.

Lakše ozljede u prometnoj nesreći zadobile su tri osobe u srijedu oko 16.40 sati na zaobilaznici u Višnjanu. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak s područja Karojbe upravljao automobilom renault pulskih oznaka iz smjera Poreča višnjanskom obilaznicom, te je, ne držeći se desnog ruba kolnika, bočnom stranom automobila udario u moped piaggio pulskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnji državljanin Njemačke.Uslijed silovitog udarca, 29-godišnjak je pao u nisko raslinje, zajedno s djetetom, državljaninom Njemačke, koje se nalazilo s njim na mopedu.

Iza mopeda kretao se još jedan moped piaggio, pulskih oznaka, kojim je upravljala 42-godišnja državljanka Njemačke, a koja je radi izbjegavanja udara u prvi moped, pala zajedno sa svojim mopedom na kolnik.

U nesreći su lakše ozlijeđeni državljani Njemačke, a protiv 23-godišnjeg vozača, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi pokretanje prekršajnog postupka. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter