Ozlijedeni policajci, privedeni navijaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet lakše ozlijedenih policajaca PU istarske i jedanaest uhicenih navijaca Nogometnog kluba Vrapce epilog je subotnje utakmice izmedu NK Medulina i NK Vrapce koja se održavala u Rovinju, na nogometnom terenu u Valbruni.

Svi ti navijaci, u dobi od 22 do 30 godina, su s podrucja Zagreba. Divljanje na tribinama pocelo je vec prije utakmice, zbog cega je ona kasnila dvadesetak minuta. Navijaci su vikali, skakali te se naposlijetku i obracunali s policajcima.

Nakon uhicenja nad njima je provedena prekršajna obrada prema Zakonu o sprecavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je nad šestoricom provedeno i kriminalisticko istraživanje. Po rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic, utvrdeno je da je jedan 23-godišnjak pocinio kazneno djelo prijetnje, jedan 26-godišnjak i dvojica 24-godišnjaka fizicki su napala policajca, dok su jedan 23-godišnjak i 22-godišnjak prijavljeni zbog sprecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Dvojica 24-godišnjaka i 26-godišnjak koji su napali policajce, kao i 22-godišnjak i 23-godišnjak koji su policiju sprjecavali u obavljanju dužnosti jucer su oko 17.30 sati privedeni u Istražni centar pulskog Županijskog suda.


Podijeli: Facebook Twiter