Ozlijedeni pješak u životnoj opasnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnji pješak na kojeg je na državnoj cesti Petrovija - Umag u nedjelju u 3.15 sati naletio audi kojim je upravljao pijani vozac, zadobio je teže ozljede opasne po život, utvrdili su lijecnici u bolnici u Izoli, kamo je žurno prebacen.

Kako smo vec izvijestili, na slovenskog državljanina A. C. naletio je 41-godišnji D. K. iz Umaga, koji je audijem pulskih registracijskih oznaka upravljao pod utjecajem 2,46 promila alkohola u krvi. Mladic se kretao u istom smjeru kao i automobil, kada je u Umaškoj ulici u naselju Petrovija vozac zbog neprilagodene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom audija udario u 19-godišnjeg slovenskog državljanina. Od siline udarca pješak je najprije odbacen na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a ptom je pao na travnatu površinu.

Vozac audija se nakon što je izazvao nesrecu udaljio s mjesta dogadaja bez da je ozlijedenom pješaku pružio pomoc, ali se naknadno vratio na mjesto nesrece, kada je i uhicen te je nad njim provedeno kriminalisticko istraživanje.

Zbog osnovane sumnje da je pocinio kaznena djela izazivanje prometne nesrece i nepružanje pomoci osobi koja je teško ozlijedena u prometnoj nesreci, Umažanin je u ponedjeljak ujutro prepracen u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (M. VUKŠIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter