Ozlijedeni bombaš Loris Bencic u komi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loris Bencic (30) iz Banjola, Puljanima otprije poznat zbog zloporabe droga, teško je ozlijeden u nedjelju u Mariboru prilikom eksplozije u kuci romske obitelji koju je, prema dosadašnjim saznanjima slovenskih novinara, upravo on postavljao s još dva Puljana koji su u bijegu.

Prema posljednjim i neslužbenim informacijama, Bencic je pao u komu, ali se ne zna jesu li lijecnici namjerno izazvali tu komu ili je pao u nju zbog teškog zdravstvenog stanja. Naime, prilikom eksplozije zadobio je opekotine po tijelu i teško mu je ozlijedena noga. Prema saznanjima koja dopiru u javnost, policija zna o kojim se njegovim kompanjonima radi, ali nije objavila njihova imena.

Eksplozija u raskošnoj kuci obitelji Halitija Ramadanija dogodila se u nedjelju oko 21 sat kada u njoj nije bio vlasnik kuce niti itko od njegove višeclane obitelji. Navodno su svi još u petak otputovali na godišnji odmor u blizinu Pule. Pretpostavlja se da je eksploziv vrlo razorne moci nenamjerno prerano aktiviran, a motiv njegova postavljanja još se istražuje.

- Upravo sam nosio smece kada me je podignulo pola metra u zrak, a onda sam cuo povike: "Gori, gori". Primijetio sam tri muške osobe koje su žurile. Buduci da je jedan od njih teško hodao, pitao sam da li da pozovem Hitnu pomoc, ali su odbili. Ranjenog je jedan od dvojice nosio na ramenima. Otišli su u tamu, a onda su došli vatrogasci pa na njih nisam više obracao pozornost, izjavio je novinarima susjed.

Krvavi tragovi vodili su istražitelje do klupice na obližnjem platou gdje su parkirne kucice obližnjih poduzeca. Tamo je nadena i nagorjela majica pretpostavlja se ozlijedenog Bencica. Za sada se ne zna je li Bencic na klupicu sam došao ili su ga tamo ostavili kompanjoni te tko je pozvao Hitnu pomoc koja ga je odvezla u bolnicu.

Ramadani se navodno bavi prodajom tekstila, a nagada se i kamatarenjem. Ocekuje se da su nadzorne kamere snimile pulski trojac koji je u nedjelju opažen u automobilu pulskih registracijskih oznaka. (Silva BODLAJ IVAŠIC)

CJELOVITI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter