Ozlijeđena konzulica izašla iz splitske bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Počasna konzulica kraljevine Nizozemske Silvana Kondić (72), koju je prošloga četvrtka u njenom uredu u Koteksovom neboderu u Splitu nožem napao i ozlijedio Doris Mijanić (48), otpuštena je iz splitske bolnice na kućnu njegu.

- Otpuštena sam iz bolnice u petak, a jutros sam bila na pregledu, kazala je Kondić za Hinu. Dodala je da su joj liječnici s lica skinuli šavove te da joj je na lijevoj strani lica ostao ožiljak pa će možda trebati pregled plastičnog kirurga. No, šavove s glave liječnici još nisu skinuli jer rana na glavi nije potpuno zacijelila.

Na posao se Kondić još nije vratila jer čeka potpuno izlječenje.

Nizozemsku počasnu konzulica prošlog je četvrtka u njenom uredu nožem napao Doris Mijanić, nanijevši joj ozljede po glavi, vratu i rukama.

Nakon napada je pobjegao, no sat i pol kasnije policija ga je uhvatila na Pujankama. Nakon što je noć prespavao kod pritvorskog nadzornika saslušao ga je sudac istražitelj koji mu je odredio istražni zatvor. Osumnjičen je za pokušaj teškog ubojstva.

Još uvijek nije utvrđen točan motiv napada na konzulicu. Mijanić je tijekom napada na počasnu nizozemsku konzulicu vikao da su mu mnogi dužni novac, a neslužbeno se doznaje da je riječ o ovisniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter