Oživljava gradilište OŠ Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ostvarene su sve pretpostavke za nesmetanu dogradnju OŠ Veruda. Izmedu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Pule i izvodaca radova, projektanta i strucnog nadzora usuglašen je opravdani saldo dodatnih radova, priopcio je u cetvrtak Duje Bonacci, glasnogovornik Ministarstva.

"Troškovnik opreme je na razmatranju strucnih službi Ministarstva i nakon usuglašavanja bit ce pokrenut otvoreni postupak javne nabave opreme", kaže na kraju Bonacci.

Gradonacelnik Boris Miletic izrazio je zadovoljstvo ovakvim razvojem dogadaja. Nakon što je ministar Radovan Fuchs za boravka u Puli obecao razmotriti problem i promptno ga riješiti nisu, kaže, imali razloga sumnjati u pozitivan ishod ovog problema za ovu pulsku školu.

Medutim, prošlotjedni odgovor iz Ministarstva nemalo ih je iznenadio i zatekao nespremne, tim više što je Grad vec izdvojio svojih 500 tisuca kuna u proracunu, a na Ministarstvu, kao nositelju projekta, bilo je da osigura dodatnih 1,5 milijuna kuna.

- Drago mi je da možemo konacno zatvoriti objekt pa da krenemo s uredenjem interijera, odnosno postavljanjem sanitarija, parketa i ostalog, rekla nam je ravnateljica OŠ Veruda Dragomila Batelic.

Škola bi trebala dobiti nove dvije tisuce kvadrata u koje bi se smjestilo deset ucionica i kabineti za ucitelje i strucno osoblje te sanitarni cvorovi, sve prilagodeno i za osobe s invaliditetom. OŠ Veruda pohada 550 ucenika.


Podijeli: Facebook Twiter