Oživio London Charlesa Dickensa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika izložba posvecena britanskom književniku Charlesu Dickensu koja je otvorena u Museum of London prva je velika izložba posvecena tome piscu u više od 40 godina koja ce pokušati inovativnim pristupom u kojemu objedinjuje vizualne i audio sadržaje suvremenim posjetiteljima približiti atmosferu Londona prve polovine 19. stoljeca u kojemu je Dickens živio i stvarao, piše britanski Guardian.

Želeci pokazati Dickensa (1812.-1870.) kao prvog velikog romanopisca modernoga grada u cijem je radu upravo London odigrao kljucnu ulogu, izložba pod nazivom "Dickens and London" (Dickens i London) na put upoznavanja Dickensa posjetitelje vodi putem razotkrivanja grada koji ga je inspirirao.

No, izložba takoder nastoji "oživjeti" London kakvog je Dickens poznavao kroz slike, fotografije, odjecu te brojne predmete koji ilustriraju teme koje je Dickens utkao u svoja djela. Izložba, koja je ujedno uvod u niz dogadanja planiranih u 2012. povodom obilježavanja 200. obljetnice Dickensova rodenja, ostaje otvorena do 10. lipnja 2012.


Podijeli: Facebook Twiter