Oživio Danteov trg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni projekt "Anno Domini 2009", sinoc uprizoren u Puli na Danteovom trgu, otvorio je kazališni dio programa ovogodišnjeg 15. medunarodnog kazališnog festivala PUF, koji traje od 1. do 5. srpnja.

»Anno Domini 2009«, unikatna predstava koja je pripremana u Puli 15-ak dana uoci festivala, nastala je kao slovensko-hrvatska koprodukcija, a režiju i koreografiju potpisao je Branko Potocan. Ovaj uvaženi koreograf i plesac iz Ljubljane, u "Anno Domini 2009« s naslovom "Svi smo mi lutke", uz clanove slovenskog plesnog ansambla FOUR KLOR, ukljucio je i clanove Kazališta Dr. Inat i Plesnog studija Art Dance iz Pule, njih ukupno 31, koji su svi bili i kreatori i izvodaci.

Dok u kazališnom smislu "Anno Domini 2009" nije donio ništa novo, Potocan i njegov ansambl uspjeli su stvoriti atmosferu jedinstvene ljepote na Danteovom trgu. Ovaj pomalo zanemareni trg kraj glavne pulske pošte preksinoc je postao pravo kazališno susretište. Time je ispunjena jedna od namjera jedinstvenog projekta "Anno Domini 2009", koji igra samo jednom - na otvaranju PUF-a i nikad više, a ukljucuje pomni izbor prostora predstave. Zadatak je, uz ostalo, "recenzirati svjetska i domaca umjetnicka stremljenja u netom završenoj kazališnoj sezoni" te ih komentirati kroz medij kazališta i "reagirati na umjetnicka i izvanumjetnicka vrludanja u potrazi za dominantnim pravcima koja obilježavaju tu sezonu".


Podijeli: Facebook Twiter