Ozbiljan kvar ostavio bez vode veći dio Poreča


Zbog velikog kvara na distributivnom cjevovodu kod novog parkirališta, na mjestu bivšeg skladišta Vindije, privremeno su bez vode u ponedjeljak navečer ostala brojna domaćinstva u porečkim naseljima Čimižin, Finida, Špadići i Materada. Zbog toga je na teren izašla i policija koja je zatvorila promet u dijelu Ulice Gašpara Kalčića, kod gostionice prema skretanju za Ulicu Nikole Tesle pa do novog montažnog rotora kod bivše Vindije.

Na teren je izašla dežurna služba porečke ispostave Istarskog vodovoda koja je odmah nakon dojave krenula prebacivati sustav, nakon čega su u roku od sat, dva, odnosno negdje oko 20 sati, vodu počeli dobivati najprije stanovnici Finide i Čimižina, a onda i Špadića i Materade. Kako doznajemo od Klaudija Kajina, referenta za tehničke poslove u porečkom Vodovodu, žitelji ulica Vjekoslava Spinčića, Gašpara Kalčića i Gimnastička dobili su vodu posljednji, negdje oko pola noći, kada je dežurna ekipa sanirala kvar i potom očistila prometnice.

- Distributivni cjevovod puknuo je u dužini od metra, na relaciji prema spomenutim naseljima koja su  ostala bez vode. Policija je regulirala promet dok nismo postavili prometnu signalizaciju. Voda je istekla u velikim količinama po prometnicama, a zbog terena u padu najviše se slijevala u Teslinu ulicu, prema starom remontu autobusa, objasnio je Kajin. (T. KOCIJANČIĆ, snimio Dražen POŽARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter