Ozakoniti ili kazniti objavu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je snažniji politicki pritisak na HDZ da omoguci objavu registra branitelja. Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je tijesnom vecinom od 6:5, zahvaljujuci glasu SDSS-ovca Milorada Pupovca, usvojio zakljucak kojim se traži izmjena pravne regulative kako bi se objavilo registar.

Predsjednik drugog HDZ-ovog koalicijskog partnera HSS-a Josip Frišcic nije bio na sjednici Odbora, ali i on je prije nekoliko dana izjavio za naš list da ce premijerki Jadranki Kosor predložiti zakonodavne promjene nužne za službenu objavu spomenutog dokumenta. Za to se vec od ranije zalaže i HSLS.

- Vidjet cemo kako ce glasati maticno radno tijelo - Odbor za branitelje. A zakljucak niti jednog odbora ionako ne može prejudicirati odluku Sabora, prema tome to samo primamo na znanje, komentirao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang koji i dalje zastupa stav da su se «branitelji borili za pravnu državu, pa necemo valjda pravnu državu rušiti na braniteljima».

Policija je u srijedu nakon šest i pol sati završila pretres stana Karlovcanina Enesa Felica koji se sumnjici za odavanje državne tajne tj. objavljivanje registra hrvatskih branitelja na webu. Felic je u izjavi za medije negirao bilo kakvu povezanost s objavom registra.

KAportal je javio da su se ispred karlovackog Ureda za obranu nalazila dva vozila vojne policije. Prema njihovim informacijama, pocela su i prva uhicenja u Karlovcu - privedena je bivša procelnica karlovackog Ureda za obranu. Nešto kasnije privedeno je još troje ljudi za koje se sumnja da znaju nešto o objavi Registra.


Podijeli: Facebook Twiter