Ovrha odnijela 11.100 litara vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porezna uprava iz Pule je temeljem ovrhe zbog neplacenog poreza na dobit pocetkom godine zaplijenila i neki dan okoncala prodaju ukupno 11.100 litara vina i 300 litara ekstradjevicanskog maslinovog ulja tvrtke Agroprodukt vinski podrum d.o.o.

Ta je tvrtka, doznajemo, bila dužna Poreznoj upravi nešto više od tri milijuna kuna na osnovu neplacenog PDV-a na dobit. Buduci da je Ministarstvo financija izdalo rješenje o ovrsi, a žalba na to rješenje ne odgada izvršenje, ova pulska tvrtka bila je primorana predati svoju imovinu, koja se sastajala iskljucivo od vina i maslinovog ulja.

Pljenidba je obuhvatila ukupno 1.100 litara bijelog i 10.000 litara crnog vina te 301 litru maslinovog ulja. Prodano je i 7.000 butelja kvalitetne malvazije Medea, berbe 2007. I dok je Porezna uprava plijenila vino i ulje, vodstvo tvrtke se žalilo i predmet je trenutacno na sudu.

Pojašnjenja smo zatražili od sadašnjeg direktora Agroprodukta Daniela Marušica, koji kaže da je izvor tog problema još u 1991. godini i pretvorbi poduzeca. Marušic ipak istice da se Agroprodukt, unatoc ovim financijskim problemima, profilirao u modernu i ozbiljnu poljoprivrednu tvrtku, koja ce slijedom petogodišnjeg plana izrasti u konkurentni gospodarski subjekt juga Istre. (C. B. GALIC)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter