Ovome se stvarno nisam nadao

Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Kad su nakon Slavka Blagojevića Istru 1961 ljetos napustili i Jure Obšivač i Zvonko Pamić, kapetanska traka ostala je visjeti u svlačionici. S obzirom na tijek i obujam kadrovskih promjena, Igor Pamić našao se pred nezahvalnom odlukom, jer uza sve zahtjevne zadatke s kojima se suočava, ostalo mu je da pronađe čovjeka koji će ove subote prvi istrčati na travnjak "Drosine" i kao kapetan povesti momčad u nove prvenstvene izazove. U početku se sumnjalo da bi odgovornost mogla dopasti u ruke vratarima, no na koncu ju je dograbio - Dario Tomić.

- Odličan igrač i fantastičan čovjek. A k tome još i standardan - obrazložio je Paminjo svoju odluku.

A Dario Tomić, skroman kakav jest, priznat će da ga je ta odluka prilično iznenadila...

- Znao sam da je Brkić u par navrata bio kapetan, da je tu i domaći dečko Lovrić, možda i Vukman koji je ovdje duže od mene. Stvarno nisam pomišljao da bih ja mogao biti taj, iznenadilo me kad mi je trener to rekao pred utakmicu s Temišvarom.

Novi "capitano" dodaje da je i u Dragovoljcu nekoliko puta ponio tu odgovornost i da ju sad časno prihvaća. Vidi li to kao nagradu za uložen trud?

- Svakako kao nagradu, ali i velika mi je čast biti kapetanom Istre. Zahvaljujem se treneru na ukazanom povjerenju, nadam se da ću ga opravdati. Jedna je to odgovornost više, možda i pritisak, no na to sam navikao. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

Ulaznice i prigodni zabavni program

Jučer je započela pretprodaja ulaznica za susret između Istre 1961 i Slaven Belupa. Po jeftinijoj cijeni one će se moći kupiti i danas, na blagajni kod sjeverne tribine stadiona "Aldo Drosina" od 8 do 20 sati te na pulskoj gradskoj tržnici od 10 do 12 sati tijekom tradicionalnog druženja s građanima. Cijene u pretprodaji bit će sjever 20, istok 40 i zapad 60 kuna, dok će se na dan utakmice ulaznice moći kupiti na blagajni stadiona od 18 sati nadalje, a cijene će biti sjever 30, istok 60 i zapad 80 kuna. Djeca koja mogu sjediti roditelju u krilu ne plaćaju ulaznicu, a ona do 15 godina starosti imaju 50 posto popusta, bilo u preprodaji, bilo na dan utakmice.

U subotu će se na zelenoj površini iza sjeverne tribine s početkom u 19 sati održati prigodni zabavni program kao uvertira u novu natjecateljsku sezonu u sklopu kojeg će nastupiti Alen Vitasović, Dean Bakić, Via Luče i Rudi Nacionale band. (I. C.)

Saša Urošević potpisao trogodišnji ugovor

Konferenciji za novinare uoči ogleda s "farmaceutima" prisustvovao je i Robert Rubčić, sportski direktor Istre 1961 koji je tom prilikom iznio informaciju koja je naišla na nepodijeljeno odobravanje svih "zeleno-žutih" simpatizera.

- Dogovorili smo sve uvjete s našim kadetom Sašom Uroševićem te je on potpisao profesionalni trogodišnji ugovor, a danas bi to isto željeli napraviti i s još jednim mladim igračem, Davidom Barišićem. Što se tiče Joa, on zasad individualno trenira, a naša razmišljanja o njegovoj budućnosti su prodaja ili posudba u neki klub s mogućnošću otkupa ugovora ako budu zadovoljni njegovim igrama. Svjesni smo što se tiče dovođenja igrača da smo tek na pola puta, da imamo još jako puno posla što se tiče stvaranja momčadi, da nam na nekim pozicijama treba još kvalitetnih igrača i vjerujem da ćemo ih u što kraćem roku uspjeti angažirati - rekao je Rubčić, koji je na upit o eventualnom dovođenju crnogorskog napadača Marka Vukčevića samo kratko odgovorio da ne bi o imenima. (I. C.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter