Ovogodišnje Adrisove investicije teške 500 mil. kuna

Hotel Adriatic će nakon preuređenja imati novi koncept (Arhiva)
Hotel Adriatic će nakon preuređenja imati novi koncept (Arhiva)

Adris grupa i ove će godine nastaviti s intenzivnim razvojnim ciklusom. Rovinjska poslovna grupacija za ovogodišnje je investicije osigurala 500 milijuna kuna. Najviše, 2,7 milijuna kuna, u proteklom je razdoblju uloženo u turizam. Za Rovinj su i nadalje najznačajnija ulaganja hotelijerske kuće Maistra, ove godine vrijedna 135 milijuna kuna.

Uređenje plaže i šetnice u uvali Lone, podno hotela Monte Mulini i Lone, u što se ulaže 25 milijuna kuna, trebalo bi biti dovršeno krajem travnja. Do nadolazeće turističke sezone trebala bi se izgraditi i nova cesta prema hotelu Park, koja će biti pripojena na obnovljenu za hotel Monte Mulini. U turističkom naselju Villas Rubin rekonstruirat će se restoran i izgraditi novi bazeni na mjestu postojećih. U susjednom autokampu Polari opremat će se i uređivati parcele.

Nakon turističke sezone slijedi temeljita rekonstrukcija hotela Adriatic na središnjem gradskom trgu, koji će izmijeniti svoj koncept. Zgrada u zaštićenoj povijesnoj jezgri će se izvana obnavljati po staroj matrici, ali će se u potpunosti izmijeniti iznutra.

Krajem ove godine trebalo bi početi rušenje dotrajalog i gradnja novog hotela u Valdalisu, koji će također dobiti četiri zvjezdice, a bit će namijenjen obiteljskom turizmu.

Maistra izrađuje master-plan preuređenja kampa Veštar s jednom od najdužih pješčanih plaža na zapadnoj obali Istre, koji bi također trebao dobiti pet zvjezdica. Izrađen je i idejni projekt preuređenja prostora nekadašnje tvornice duhana. Prema projektu, u prizemlju očuvanih zgrada austrougarskog štiha smjestit će se restorani i prodavaonice najpoznatijih brendova i brojni drugi sadržaji, a gornji će se prostori urediti u apart-hotel. (A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter