Ovogodišnja tema - digitalna romantika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sastavu 19. izdanja Media Mediterranea festivala, udruga Metamedij raspisala je natječaj "Zlatna lubenica" za mlade umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. i/ili radovi koji još nisu producirani te koji odgovaraju ovogodišnjoj temi festivala - "Digitalna romantika".

Natječajem će se pobjedniku osigurati (produkcija), prezentacija i dokumentacija rada na festivalu, putni troškovi i smještaj tijekom trajanja festivala. Rok za prijavu je 9. kolovoz.

Media Mediterranea festival će se održati 18. i 19. kolovoza, u Titovom parku u Puli. Poziv je namijenjen umjetnicima na začetku karijere (mlađima od 35 godina i/ili onima koji su diplomirali prije manje od pet godina od vremena prijave) koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinačni autori i umjetnički kolektivi iz Hrvatske. U izbor ulaze prijedlozi za umjetničke radove koji još nisu realizirani, ali i već gotovi umjetnički radovi nastali u periodu nakon siječnja 2015. koji odgovaraju temi "Digitalna romantika".

Digitalna romantika čežnja je za prošlim, nepovratnim, način tretiranja nove paradigme medija kroz prizmu starih, novih sustava kroz stare sustave, nemogućnost distanciranja od starih ideja.

Prijave s naznakom "Zlatna lubenica/Media Mediterranea" primaju se na e-mail adresu [email protected] do 9. kolovoza. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter