Ovogodišnja Antonja održava se 17. siječnja

S prošlogodišnje Antonje (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnje Antonje (D. ŠTIFANIĆ)

U Domu kulture u Rovinjskom Selu, 17. siječnja, održat će se tradicionalna izložba vina i maslinovog ulja Rovinjštine, poznatija pod nazivom "Antonja".  Riječ je o 24. izložbi vina i 12,. maslinovih ulja koju organiziraju Udruga Agrorovinj iz Rovinja i Mjesni odbor Rovinjskog Sela.

Otvaranje izložbe koje će voditi Dorina Tikvicki predviđeno je za 16 sati od kada će, pa sve do 22 sata posjetitelji moći degustirati vina i ulja. U 17 sati započinje natjecanje u pripremanju istarske supe, a u 18.30 sati uz pozdravne riječi organizatora i klasični program "Antonje". Najuzbudljiviji trenutak, za sve proizvođače/izlagače dogodit će se u 18.45 sati kada će stručnjaci - dr. Sanja Radeka iz Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, za vina, te voditelj panela Goran Muhlstein iz USAMU Buja za maslinova ulja, dati osvrt i ocjene. Između ocjenjivanja i nagrađivanja najuspješnijih, upriličit će se nastup dramske i plesne skupine KUD-a "Stjepan Žiža" iz Rovinjskog Sela.

Od 20 sati pa sve do tri sata ujutro u Domu kulture odvijat će se zabavni program na kojem će nastupiti Alfa Time band, Neno Belan i Fiumensi. Budući da je ipak riječ o degustaciji vina, organizatori "Antonje" pobrinuli su se i za prijevoz. Tako će besplatni autobus iz Rovinja za Selo biti organiziran u 17, 18, 19 i 20 sati, a povratak iz Rovinjskog Sela za Rovinj od 23 do 3 sata iza ponoći. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter