Ovoga vikenda Istarski festival pašte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom vikenda koji je pred nama, u subotu i nedjelju, u Žminju Zad kaštela održat će se četvrti Istarski festival pašte. Općina Žminj i Turistička zajednica općine Žminj organiziraju manifestaciju kojom će posjetiteljima u ugodnom ambijentu pružiti bogatu ponudu jela od tjestenina, ali i razne delicije koje se sljubljuju s tjesteninom.

Tijekom dva dana žminjski će gosti moći uživati u kuhinjama pašta po starinski i uživati u jedinstvenim doživljajima koji čuvaju okuse i recepte naših baka. U velikom cooking showu, uz vrhunske kuhare Ljudevita Sabu, Damira Modrušana, Deniza Zemba te Agroturizma Ferlin i njihovih gostiju moći će se degustirati ponuđeni jelovnici "Pašta i svašta" - domaće tjestenine interpretirane u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji. Novi gastronomski brand "Žminjski pijat pašte" u kojem su objedinjeni proizvodi Mljekare Latus, Pršutane Jelenić, OPG-a Žminjski gušti i Agroturizam Paladnjaki, moći će se premijerno degustirati prvog dana festivala.

Otvorenje festivala je zakazano u subotu u 18 sati, a uz paštu nudi se niz popratnih sadržaja, od stručnih predavanja i radionica izrade tjestenine po starim recepturama, do igre i kreativnih radionica za djecu na temu tjestenine, zatim malu izložbu pašte, te konačno brojne delicije na štandovima Zad kaštela. Kako umijesiti dobre makarune i fuže s posjetiteljima će podijeliti žminjske domaćice, a Alenka Fak, vlasnica tvrtke Marial, održat će radionicu izrade krafa. Festivalski bar promovirat će se "Prvo viško pivo", a uz pivske stručnjake Miodraga Silu i Nebojšu Tarabuma piva će s umacima sljubljivati Kristijan Benić, pobjednik ovogodišnjeg showa "3,2,1 - kuhaj".

U glazbenom dijelu festivala, u subotu će nastupiti grupa Febra, a u nedjelju Cool Jazz Quartet. Glazbene večeri uz live izvedbe počinju od 21 sat, a tijekom dva dana festival je otvoren od 18 do 24 sati u noći. (M. RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter