Ovog vikenda u Vodnjanu festival folklora "Leron"

S prošlogodišnjeg Lerona (Arhiva/K. TADIJIĆ)
S prošlogodišnjeg Lerona (Arhiva/K. TADIJIĆ)

Najvažniji događaj u sklopu Vodnjanskog ljeta zasigurno je Međunarodni festival folklora Leron, koji već 12. godinu za redom organizira Zajednica Talijana Vodnjan uz pokroviteljstvo Grada Vodnjana. Ovog će se petka i subote na vodnjanskoj placi predstaviti folklorne grupe iz pet zemalja, od kojih su neke toliko uspješne i prebukirane, da se već godinama čekao njihov nastup na Leronu.

- Leron počinje u petak u 19.30 kada će povorka sudionika krenuti Trgovačkom ulicom prema Narodnom trgu, a usput će imati tri punkta na kojima će stajati i izvesti kratki program. Svečano otvorenje festivala je sat vremena kasnije, te će tu večer posjetitelji moći vidjeti nastupe folklorne grupe Maj iz Slovačke i Val Resia iz Italije, KUD Seljačka Sloga iz Bogdanovaca, KUD Dvigrad iz Kanfanara, folklorno društvo Peroj 1657, te folklornu skupinu Zajednice Talijana iz Galižane, najavila je na konferenciji za novinare Monika Brščić iz vodnjanske Zajednice Talijana.

U subotu se, nakon prijema kod gradonačelnika Vodnjana, okruglog stola na temu narodne tradicije i folklora kao sredstva promocije i turizma, te svečane mise u crkvi Sv. Blaža, festival nastavlja u 20.30 nastupima folklorne grupe "Sannio Antico" iz Italije, KUD-a Abrašević iz Srbije, folklorne skupine Leščeček iz Slovenije, folklorne grupe Zajednice Talijana Bale, a festival će zatvoriti nastup domaćina, folklorne grupe Zajednice Talijana Vodnjan.

Kao i do sada, publika će imati prilike glasati za najbolju stranu folklornu skupinu čiji će im se nastup najviše svidjeti. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter