Ovog vikenda moto susret Staaari rokeri u Umagu

Subota je kao i uvijek rezervirana za panoramsku vožnju i defile Umagom
Subota je kao i uvijek rezervirana za panoramsku vožnju i defile Umagom

Jedan od najvećih i najposjećenijih moto susreta u regiji održava se od 12. do 14. svibnja u kampu Stella Maris, u organizaciji umaškog moto kluba Staaari rokeri. Ovaj već tradicionalni trodnevni, petnaesti po redu susret je postao meka bikera i ljubitelja jurilica na dva kotača kako domaćih, tako i stranih.

Program započinje u četvrtak kada će posjetitelji najprije obići vinske podrume, dok ih  u večernjim satima očekuje party dobrodošlice. I za petak je predviđen obilazak vinarija, a za vrhunsku atmosferu do sitnih sati pobrinuti će se Slainte Ol Friend, Stino, Cowboys from hell, Brkovi i Zucchero Fornaciari tribute band.

Subota je, kao i uvijek, rezervirana za panoramsku vožnju, tako da će motoristi prodefilirati Umagom, nakon čega će se zaustaviti na Novoj obali, gdje će nastaviti druženje sa građanima i slikati se za zajedničku fotografiju. Nezaobilazne su i poslijepodnevne igre u kampu i stunt show, izbor najljepšeg prerađenog motora na susretu, te puštnje lampiona ''u spomen prijatelja i braće''.

Ove će godine članovi Staaarih rokera prvi puta organizirati  foto natječaj ''Renco Kosinožić'', u spomen na fotografskog umjetnika i člana kluba, koji je 2007. cijelu Južnu Ameriku prošao svojim motorom i vratio se sa serijalom izvanrednih fotografija. I u slijedećim će edicijama bikeri moći klubu slati fotografije moto putovanja koje će objaviti u sklopu moto susreta, a najbolje i nagraditi. Ukoliko vrijeme bude poslužilo, u šatoru će biti postavljena Kosinožićeva izložba fotografija sa spomenutog putovanja. Večernji će se program nastaviti uz Take it DeeDee, umaški bend Arya, Baltazar, renomirani 24 Pesos kojeg je Music Award proglasio za najbolji mladi blues bend, show bend Magic Seventy iz Splita, te nezaobilazni striptease show.

Neće nedostajati ni hrane i pića, motorističke opreme, tatoo studio i raznih drugih štandova tako da će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe.

Prihod u dobrotvorne svrhe

Moto klub Staaari rokeri je poznat po tome što od prve godine organiziranja susreta novac prikupljen od ulaznica donira u dobrotvorne svrhe, što je dokaz njihove socijalne osjetljivosti i brige za sugrađane. Cijena dnevne ulaznice za pješake iznosi 50 kuna, dok će suvozači i vozači motora na susret moći ući besplatno. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter