Ovog vikenda jubilarna 40. Trka na prstenac

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Ovogodišnja 40. obnovljena trka na prstenac održat će se u Barbanu u nedjelju 23. kolovoza s početkom u 17 sati. Ovoj jubilarnoj utrci prisustvovat će ugledni gosti: premijer Zoran Milanović, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović te brojni drugi visokopozicionirani političari, među kojima su ministri, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije u Puli Denis Kontošić, načelnik Općine Barban.

Tri dana manifestacije

No, cijela manifestacija traje tri dana i počinje u petak, 21. kolovoza u 20.30 sati, podizanjem zastave Trka na prstenac, najavio je Dalibor Paus, predsjednik istoimenog društva. U 21 sat nasuprot općinske zgrade bit će otkrivena bista Petra Stankovića koju je izradio Josip Diminić. Iste večeri otvorit će se izložba Romana Baćca, kao i izložba slika u povodu 40 godina održavanja Trke. U 21.30 počinje turnir u briškuli i trešeti, dok u 22 sata počinje zabava na Placi uz zvuke Koktelsa.

U subotu u 10 počinje 3. robotrka na prstenac u kojoj sudjeluju pučkoškolci. U 13 sati održat će se turnir u pljočkanju, a u 17 počinje Trka za viticu. Zabava se nastavlja u 21 sat na Placi, gdje nastupaju TBF.

U nedjelju u 12 sati počinje sportski program za najmlađe, u 16 sati održat će se promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja. U 20 sati nastupaju kulturno-umjetnička društva Barban i Metković, nakon čega na Placi nastupa Mladen Grdović, da bi u ponoć cijela manifestacija završila vatrometom. Sva tri dana na barbanskom igralištu održavat će se nogometni i malonogometni turnir.

Pjenušac Prstenac

Branko Blažina, član Izvršnog odbora Trke, kazao je da će u četvrtak, 20., u konobi Rišpet u Manjadvorcima biti predstavljen pjenušac Prstenac spravljen po recepturi Tomislava Plavše s porečkog Instituta za poljoprivredu. Kontošić je dodao da je cilj okupiti ljude, dovesti turiste u Barban.

- U vrijeme održavanja Trke svih 1.200 postelja na Barbanštini je popunjeno. Trka je, osim toga, vratila konje u Barban, rekao je načelnik, najavivši dolazak i delegacije pobratimljenog Sinja. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter