Ovog vikenda baje na Novoj Verudi

 Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se u subotu i nedjelju u Novoj Verudi (M. MIJOŠEK)
Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se u subotu i nedjelju u Novoj Verudi (M. MIJOŠEK)

Grad Pula u suradnji s mjesnim odborima organizira proljetnu akciju sakupljanja glomaznog otpada. Tijekom proljeća ta će se akcija organizirati svakog vikenda u pojedinom mjesnom odboru. Mjesni odbori odredit će lokacije gdje će biti smješteni kontejneri u koje će građani moći odlagati glomazni otpad (bijelu tehniku, stari namještaj…).

U slučaju da građani pojedinog mjesnog odbora ne budu imali dostupan kontejner, pozivom na broj 638-401 moći će dogovoriti besplatno preuzimanje krupnog otpada. Svrha akcije je selektivno izdvajanje otpada na način da svaka vrsta otpada završi na odgovarajućem mjestu te da se spriječi nastanak divljih odlagališta.

Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se u subotu i nedjelju u Novoj Verudi, a kontejneri za glomazni otpad nalazit će se na lokacijama: na početku i kraju Palisine ulice, na parkiralištu sportsko-rekreacijske zone u Rohreggerovoj ulici, na parkingu Šenoine ulice, raskrižju ulica Monte Paradiso i Vidikovac, u Benussijevoj ulici 44-46, u šumici u Coceichevoj ulici, kod trafostanice u Carlijevoj ulici, parkingu velike zgrade Gervaisove ulice, te na raskrižju Mardeganijeve i Palisine ulice.

Građani mogu pod glomazni otpad odložiti sav otpad koji se ne može odložiti u postojeće posude, osim građevinskog otpada (šute, prozori, vrata,...). (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter