Ovog vikenda 30. Buzetski dani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici AMK-a Buzet na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Zagrebu predstavili su ovogodišnje, jubilarno izdanje naše najpoznatije automobilisticke manifestacije, autoutrke na brdskim stazama - 30. buzetske dane.

Ta je utrka vec devetu godinu zaredom posljednja destinacija u kalendaru Europskog prvenstva.

Buzetski oktanski spektakl pocinje u petak prijemom vozaca, tehnickim pregledom vozila te zabavom u šatoru na parkiralištu Mašimova škuja. U subotu ujutro u 10 sati starta prvi od predvidena dva treninga, dok je start prve vožnje je u nedjelju u 9, a druge u 13.30 sati.

Predsjednik AMK-a Buzet Damir Rupena istaknuo je da je ovo natjecanje usprkos organizacijskim poteškocama tri desetljeca održavano bez prekida te se nada da ce lijepo vrijeme i veliki broj prijavljenih vrhunskih europskih vozaca i ovogodišnje izdanje uciniti spektakularnim.

Na službenoj listi prijava našlo se 185 vozaca iz 11 europskih zemalja, a medu njima su i svi najbolji automobilisti Staroga kontinenta. Najvecu atrakciju za publiku svakako ce predstavljati 24 prijavljena natjecatelja u formulama, što je najveci broj u dosadašnjoj povijesti ove sportske manifestacije.

Kremu europskog automobilizma predvodi aktualni europski prvak Simone Faggioli koji u Buzet dolazi potvrditi svoju novu krunu. Pažnju ljubitelja automobilizma plijenit ce i Denny Zardo, aktualni rekorder buzetske staze i europski prvak iz 2003., koji se vraca podno Cicarije nakon devet godina.

Buzet ce imati cast ugostiti i rekordera iz 1987. godine na kracoj stazi, Jozefa Zajelšnika koji ce nakon dva desetljeca izbivanja na ovogodišnjoj utrci pratiti nastupe i savjetima pomoci svojim sinovima Patricku i Alexanderu.

- Prema prognozama, ove godine vrijeme bi nam trebalo biti saveznik, tako da se nadamo da ce se uz našu legendarnu stazu od Mosta do Penicici ponovno okupiti petnaestak tisuca posjetitelja.

Uz sportsku priredbu za naše posjetitelje tijekom tri dana vikenda priredit cemo i bogat zabavni program da bi cijeli dogadaj pružio ugodan boravak u Buzetu svim našim gostima, dodao je Valmer Brenko, clan organizacijskog odbora.


Podijeli: Facebook Twiter