Ovog puta ćemo biti pažljiviji protiv Splita

SPLIT MU JE SUĐEN - Mateo Bertoša (D. ŠTIFANIĆ)
SPLIT MU JE SUĐEN - Mateo Bertoša (D. ŠTIFANIĆ)

Polako se kompletiraju redovi Istre 1961. U Maksimiru se nakon mjesec dana izbivanja na teren vratio Mato Miloš, a sad bi njegovim stopama u subotu na "Drosini" trebao krenuti Mateo Bertoša i tako zaključiti povratak dvojca s čijim se dolaskom poklopio preporod pulskog prvoligaša. Ako trener Goran Tomić odluči ukazati povjerenje iskusnom Novigrađaninu, ispast će da je Bertoši Split suđen, jer je protiv "crvenih" s Parka mladeži debitirao u zeleno-žutom dresu, potom je u Kup ogledu s istim suparnikom zadobio rupturu zadnje lože, a sad će se na trećem ovosezonskom međusobnom srazu vratiti u kadar.

- Dobro sam se osjećao već prije utakmice na Maksimiru, ali ne može se protiv Dinama nastupiti ako si 80 ili 90 posto spreman, moraš biti na sto posto i stoga sam rekao treneru kako smatram da je bolje da još jedan tjedan treniram pa da protiv Splita izgledam kako treba - rekao je Mateo Bertoša, koji je led probio u utorak na prijateljskom ogledu s Marčanom. - Odradio sam to jutro trening snage i potom u priči s trenerom, koji je stalno pratio moje zdravstveno stanje i raspitivao se kako napreduje oporavak, zahtijevao da odigram barem jedno poluvrijeme u Marčani, da vidim gdje sam i što sam. On mi je to dopustio, sve je prošlo u najboljem redu, dan kasnije ništa me nije boljelo i trebao bih biti u kadru za subotu, a da li ću krenuti od prve minute ili započeti na klupi, odlučit će trener.

Bilo kako bilo, Bertoša će biti spreman pomoći suigračima, ono što nije mogao napraviti protiv Dinama kad mu nije preostalo ništa drugo nego da se pretvori u navijača te skupa s ostalim zeleno-žutim poklonicima teško proživljava utakmicu koju, ni uz najbolju namjeru, sudac Frković nije uspio odvesti u neželjene vode. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter