Ovog proljeca nosi se ombre look

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovakva frizura totalno je moderna, laka za održavanje i dopušta vam da pustite prirodnu kosu da raste bez ružnog izrasta.

Svježa i casual ovako obojena kosa laska svakoj ženi i relativno je jednostavna za održavanje. Uz to ovo je savršeno ako želite pustiti prirodnu kosu, a da to ne izgleda katastrofalno i kao da naprosto imate izrast, a i odlicno je ako imate tanku kosu jer ce ona s pramenovima tamnijim pri korijenu, a svjetlijim u srednjem i donjem dijelu izgledati punija, a vlas deblja.

Ombre je francuska rijec koja doslovno znaci sjena (isjencano) - dakle stupnjevanje boje. Takozvani ombre efekt u frizerstvu pak znaci kosu koja je postupno posvijetljena od korijena prema vrhovima, koja iako neupucenima može izgledati kao izrast, zapravo je rijec o pomno njegovanom izgledu. Zašto isprobati ovaj look?



Lagan je za održavanje

Samim efektom bojenja kosa ce izgledati svježija i drugacija i necete morati ništa posebno raditi. Za najlakše održavanje odaberite u korijenu boju kose koja je najbliža vašoj prirodnoj (ili vašu prirodnu) zatim postepeno sve svjetlije prema vrhovima - a kolika ce razlika biti ovisi o vašoj želji. Drew Barrymore ima dramaticnan kontrast izmedu korijena i vrhova dok, primjerice Sarah Jessica Parker radije bira suptilniji prijelaz.

Posvjetljivanje vrhova je super trik koji pomladuje
Ovako obojana kosa u stvari oponaša boju kose iz našeg djetinjstva. Sjecate se kako biste izgledali nakon ljeta i puno provedenog vremena na suncu, kako vam je kosa dramaticno posvijetlila? Zatim biste sve do sredine zime imali "ombre" kosu... prirodno. Pretpostavljajuci da vaša prirodna kosa nije sijeda, ovako obojana koja izgleda vrlo mladenacki.

Ombre je odlican nacin da pustite da vam naraste prirodna kosa

Ovo smo vec spomenuli i to je istina jer je i poanta ovog looka da izgleda kao da namjerno puštate prirodni korijen. Uz to uz ovu cete frizuru uštedjeti jer ce ona trajati sve dok se ne odlucite za promjenu.


Podijeli: Facebook Twiter