Ovog petka 20 prekršaja na moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akcija "Sigurna plovidba 2009" ponovljena je duž ijelog Jadrana i ovog petka. Djetanici pulska Lucke kapetanije na podrucju Istre pregledali su 78 plovila, tri ronioca, šesnaest plaža, a globama i okoncanim prekršajnim nalozima naplaceno je 8.300 kuna. Izdano je 20 prekršajnih naloga, dvanaest domacim, a osam stranim državljanima.

Djelatnici pulske kapetanije pregledali su i jednu luku posebne namjene odnosno ACI marinu Pomer, jednu charter tvrtku za iznajmljivanje jahti te jedan ronilacki centar. Brodovi Lucke kapetanije Pula zajedno s ispostavama po citavoj Istri u petak su u nadzoru preplovili 296 nautickih milja.

Inace, u prvih osam mjeseci ove godine na podrucju Istre prijavljeno je 898 jahti i 5.822 brodice. To je u odnosu na lani manje za oko 15 odnosno 12 posto. Produljenje vinjete zatražilo je 1.973 vlasnika jahti i 9.206 vlasnika brodica, što je u odnosu na lani porast od 17.5 i 13.6 posto. Ukupan broj prijava i produljenja jahti i brodica veci je za 2.5 posto u odnosu na proteklu godinu.

Brod Lucke kapetanije Calafuria iz pulske je luke isplovio oko deset sati, a posadu su cinili zapovjednik broda Bruno Vodopija, lucki kapetan Josip Lazaric, nacelnik odjela za upravljanje i nadzor pomorskog prometa, poslova traganja i spašavanja Lucio Toffetti i glavni inspektor u Upravi za sigurnost plovidbe pri Ministarstvu mora Mladen Mandic. Uz Calafuriu i brod Filo uz istarsku obalu patroliralo je još pet plovila ispostava lucke kapetanije.

- Proveo sam dan s ekipom kapetanije Pula. Akcija je protekla mirno. Utvrden je odreden broj pomorskih prekršaja kao što su glisiranje i iznajmljivanje bez svjedodžbe za voditelja brodice. Akcija je bila uspješna. Promet je bio srednje gust. Pregledana su najfrekventnija plovna podrucja odnosno Medulinski zaljev i podrucje oko otoka Verude. I ubuduce cemo imati zajednickih akcija. Ova akcija koja se provodila od Pule do Dubrovnika u svakom je slucaju utjecala na bolju sigurnost plovidbe i kupaca, zakljucio je Mandic.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter