Ovo je novi Renaultov clio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je bilo najavljeno, Renault je par mjeseci prije službene premijere nove generacije clija na izložbi u Parizu objavio službene fotografije i detalje o automobilu.

Novi clio djelo je ruku bivšeg Mazdinog dizajnera, Nizozemca Laurensa van den Ackera, koji je oblikovao i Renaultove koncepte cezir i captur. Isti dizajnerski izricaj Acker je prekopirao na novi clio koji izgleda dinamicnije nego ikad dosad.

Slican dojam stjecemo i nakon prvog pogleda na interijer koji, barem na fotografijama, djeluje moderno, ergonomski ujednaceno i pregledno. Francuzi kriju dimenzije automobila kao zmija noge, no priznaju kako clio cetvrte generacije leži niže te ima širi trag kotaca i cak 100 kilograma manje od prethodnika.

U pocetku ce se automobil nuditi s dva motora - 0.9-litrenim trocilindricnim turbopunjenim benzincem sa 90 KS i 135 Nm koji u kombiniranom ciklusu troši 4,3-litre na stotinu kilometara te 1.5-litrenim dizelašem koji razvija 90 KS i troši 3,2 litre goriva svakih 100 kilometara.

Pocetkom 2013., Renault ce gami pridodati 1.2-litrenog turbobenzinca sa 120 KS i 190 Nm te opcijom automatiziranog mjenjaca s dvije spojke. A u isto vrijeme stiže i najžešci model renault sport sa 200 KS iz 1.6-litrenog benzinskog turbo cetvrocilindraša. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter