Ovo je novi Mercedes C63 AMG Black Series

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ljubitelje Mercedes AMG-ovih žestokih izvedbi Black Series imamo nekoliko vijesti i sve su dobre.

Trokraka zvijezda iz Sindelfingena je, navodno, minulog vikenda za odabranu elitu uprilicila testne vožnje novog C63 AMG Black Seriesa na trkacoj stazi Paul Ricard u Francuskoj.

Tako je, prva dobra vijest je da ce C-klasa Black Series doživjeti još jednu generaciju, a druga, još bolja, da se AMG nacerio u lice ekološkim normama te umjesto 5,5-litrenog biturba odabrao dobri, stari, monstruozni 6,2-litreni atmosferski V8.

Motor razvija 517 KS i 640 Nm, a citav automobil je lakši 20-ak kilograma od standardnog modela na cijoj je osnovi graden. Nova beštija bi se uz nadoplatu, navodno, trebala nuditi i s vecim stražnjim spojlerom te još pokojom opcijom za vožnju na stazi. Diferencijal s ogranicenim proklizavanjem, kao i sedmerostupanjski automatski MCT mjenjac, standardni su dio opreme.

Treca vijest može se interpretirati individualno, a odnosi se na karakter automobila. C63 AMG Black Series je, prema prvim informacijama, dobio stražnju klupu (prvi put kod jednog modela Black Series) i izgubio na brutalnosti.

Datum lansiranja zasad nije poznat, no navodno bi cijena automobila trebala biti nešto niža od 100.000 eura.


Podijeli: Facebook Twiter