Ovničevićeva likovno glazbena večer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, 30. svibnja u labinskom Malom kazalištu (Teatrino), u organizaciji Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" svečano je otvorena „Likovno glazbena večer“ pulskog umjetnika Ivice Ovničevića, koji je iz Bala preselio u Labin svoje najnovije radove, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se pjevačica Vesna Nežić-Ružić i mladi riječki glazbenik David Danijel s repertoarom naših i talijanskih kancona.

Otvarajući izložbu Danijela Mohoroivć ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i predsjednica Zajednice Talijana, rekla je, kako je izuzetno veseli što su imali priliku ugostiti pulskog umjetnika i glazbeni dvojac, koji su, kako se tijekom večeri pokazalo oduševili brojne posjetitelje, Ivičinim crtežima, te pjesmom i svirkom Vesne i Danijela. Prostor Malog kazališta bio je dobro popunjen publikom iz svih krajeva Istre, koji su uživali u jednoj zaista drugačijoj večeri, spoju umjetnosti i glazbe.
Povjesničarka umjetnosti Kristina Tamara Franić, je o umjetniku zapisala „Slikarstvo Ivice Ovničevića nazvala bih lucidnim s tendencioznim prema magičnom hiperrealizmu, stil na koji je utjecala njegova dosadašnja profesionalna karijera izrađivača fotorobota.

Sve se to događa na jedan naoko lagan i bezbrižan način iza kojeg stoji ozbiljno studijsko promišljanje, slike životinja, galeba koji miruje, konja koji nas promatra….
Stoik po izričaju, aristokrat u stvaranju, ugodnog reda prirode i motiva, Ivica osvaja sva čula promatrača njegovih slika.

I zato njegove slike nisu niti senzacionalističke,niti pomodne, već su to jednostavno slike za sva vremena i za svačiji ukus“

Ivica Ovničević rođen je 1966. U Slavonskom Brodu, živi i radi u Puli, a studij primijenjene umjetnosti završava u Sarajevu. O njegovom talentu govore mnoge samostalne i skupne izložbe. O tome da je Ivica svojom umjetnošću šarmirao raznoliku publiku, govore i izložbe koje je osim u Hrvatskoj, održao u Kanadi, Italiji, SAD-u, Švicarskoj, Francuskoj, te Bosni i Hercegovini. Za svoj je umjetnički rad višestruko nagrađivan.
Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja. (Adriano Šćulac)


Podijeli: Facebook Twiter