Ove subote stotine biciklista pedalirat će šumom i obalom kod Šišana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove subote Šišan će ugostiti četvrtu biciklijadu iz ovogodišnjeg ciklusa "Jug na dva kotača" koju u pred i posezoni organizira klaster turističkih zajedenica južne Istre. Nakon Medulina, Fažane i Vodnjana, na red je stigla i organizacija Turističke zajednice općine Ližnjan koja će, u suradnji s Društvom sportske rekreacije i kreativnosti iz Šišan, sutra ugostiti stotine biciklista.

Nema kotizacije za sudjelovanje, akcija je prilagođena svim uzrastima, a prijave preko stranice www.medulinriviera.info otvorene su još u petak, dok se sudionici mogu prijaviti i na licu mjesta uoči starta.

Natali Palko Zirdum iz TZ-a Ližnjan očekuje u subotu između 200 i 300 sudionika, zajedno s turistima od kojih mnogi dolaze na ližnjansko područje upravo zbog biciklizma.

- Vozit će se dvije rute, dječja od desetak kilometara, te ruta za odrasle rekreativce duga između 20 i 25 kilometara, rekao je Zoran Milinković ispred šišanskog Društva sportske rekreacije i kreativnosti Šišan. Vozi se bijelim i šumskim označenim putovima, djeca pored Trapanovih vinograda i Ušićevih dvora, s okrjepom na Svetici, dok se stariji spuštaju do mora s okrjepom kod crkve Majke božje od Kuj ispod Ližnjana. Poslije biciklijade, u središtu mjesta slijedi zajedničko druženje i marenda. Za sve sudionike je organizirana večera lovačkog društva kod Circola - palenta s gulašom od divljači. U slučaju kiše biciklijada će se održati drugu nedjelju.

Nakon ljeta vozit će se još dvije biciklijade - u rujnu sa startom iz Divšići područjima općina Marčana i Barban, te u listopadu u Puli. Sudionici četiri ili više biciklijada dobivaju službenu majicu manifestacije i mogućnost sudjelovanja na tomboli koja će se održati na završnoj biciklijadi. Sudjelovanje se dokazuje kartončićem, koji se pečati netom prije starta svake biciklijade. Glavna je nagrada poklon bon u vrijednosti 3.000 kuna. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter