Ove subote novi album Radioheada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radiohead je jucer priredio prilicno iznenadenje obznanjujuci na svojim službenim stranicama da ce vec ove subote objaviti novi album "Kings of Limbs". Od vikenda ce album biti dostupan u digitalnom download izdanju po cijeni od sedam eura, a pretprodaja traje od jucer na stranici Thekingoflimbs.com.

Cetiri godine nakon objave sjajnog albuma "In Rainbows", ovo je osmi studijski album britanske petorke predvodene pjevacem Thomom Yorkeom.

Novost je da ce album za nepuna tri mjeseca, 9. svibnja, izaci i kao "prvi novinski album na svijetu". Iako se iz prvih najava baš i ne razaznaje što je u tome novinskog, to ce izdanje po cijeni od 36 eura sadržavati CD, dvije prozirne 10-incne vinilne ploce, velike postere te 625 malih slicica, a sve upakirano u ekološki razgradljivoj plasticnoj kutiji u boji.

Ovo priziva nacin izdavanja posljednjeg albuma "In Rainbows" 2007. kada su fanovima, prvi u povijesti diskografije, ponudili digitalno izdanje po sistemu "plati koliko želiš".

O novom materijalu ne zna se mnogo. Samo je u rujnu bubnjar Phil Selway izjavio da se na albumu radi 18-mjeseci, ali da je album još u zraku, dok je nešto ranije basist Colin Greenwood probe benda opisao kao bucne i kaoticne. Produkciju albuma ponovno potpisuje Nigel Godrich.

Naziv novog albuma odnosi se na tisucu godina staro i ogoljeno stablo hrasta u šumi Savernake u Wiltshireu, pet kilometara udaljenom od mjesta gdje je bend snimao "In Rainbows", dok se kao fraza pojavljuje i u 23. poglavlju Kurana.

Jedan od najboljih i najinovativnijih rock sastava svih vremena uspeo se na svjetsku scenu sredinom 90-ih velikim hit singlom "Creep", a zatim i odlicnim albumom "The Bends", da bi vrhunac postigli 1997. remek djelom "OK Computer". Struka je silno hvalila nešto ekperimentalniji album "Kid A" iz 2000., na kojemu se posebno isticala sjajna pjesma "The National Anthem".


Podijeli: Facebook Twiter