Ove sezone u Hrvatskoj 60 stranih policajaca

Dominić, Ostojić i Lorencin
Dominić, Ostojić i Lorencin

Od 1. srpnja pa sve do 31. kolovoza u Hrvatskoj će boraviti 60 stranih policajaca iz 13 različitih zemalja, najavljeno je danas u Valbandonu gdje se u odmaralištu MUP-a održala Konferencija čelnika policija uoči turističke sezone. Tom su prilikom ministri turizma Darko Lorencin te unutarnjih poslova Ranko Ostojić potpisali sporazum o sufinanciranju projekta "Sigurna turistička sezona“, a ova konferencije bila im je, kažu, važnija od današnje sjednice Vlade.

Za sufinanciranje smještaja stranih policajaca na hrvatskoj obali iz proračuna je osigurano 200 tisuća kuna. Ova se razmjena organizira od 2006. godine. Od tada pa sve do danas u Hrvatskoj je boravilo 287 stranih policajaca.  

- Sigurnost je jedan od glavnih razloga zašto turisti dolaze i ponovno se vraćaju na Jadran. U tom smo smislu imali ovu konferenciju čiji je domaćin bio ravnatelj policije Vlado Dominić. Lani je u Hrvatskoj bilo nešto više od 50 stranih policajaca, a vjerujem da ćemo iduće godine imati u Hrvatskoj policajce i s drugih kontinenata. Međutim, nitko ne može garantirati apsolutnu sigurnost i to bi bila pogrešna poruka. Ali činjenica je da smo dosad rješavali sve incidente i da upravo zahvaljujući ovakvoj suradnji imamo jedno sigurno okruženje, kazao je nakon potpisivanja sporazuma ministar Ostojić.

Ministar Lorencin napominje da je, uz sve prirodne ljepote i resurse, sigurnost jedna od ključnih stvari koje Hrvatska nudi svojim gostima.

- Turisti se žele osjećati sigurno i biraju onu destinaciju gdje se tako osjećaju. Ovakav projekt pruža uz operativnu suradnju opći dojam sigurnosti jer se turisti kada vide svoje policajce osjećaju sigurnije, istaknuo je Lorencin. (B. BAN, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter