Ove sezone na Jadran dolazi čak 300.000 Rusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov najavio je da će u Hrvatsku ove godine stići 300 tisuća ruskih gostiju.

Ministar turizma Anton Kliman naglasio je da su ruski turisti više nego dobrodošli u Hrvatsku, a dokaz tome je i otvoreno predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi. Ruski veleposlanik pozvao je ministra na sajam u Moskvi u ožujku ove godine, kao i na zajednički sastanak hrvatskih i ruskih turoperatora koji bi se mogao održati u travnju ili svibnju ove godine. Upravo na tom će se sajmu predstaviti i hrvatska turistička ponuda od 23. do 26. ožujka zajedno s još šest suizlagača.

- Tradicionalno svih ovih godina ministri turizma u nekoliko navrata posjećuju Rusiju, upravo kako bi dali i osobni aspekt učestalim pozivima ruskim turistima u Hrvatsku te ću i sam, ukoliko za to bude mogućnosti posjetiti ove godine sajam u Moskvi. Posebno me veseli činjenica da su najave s ruskog tržišta za ovu sezonu vrlo dobre te je Hrvatska prema National Geografic Traveleru za Rusiju odabrana kao idealna destinacija za obiteljski odmor u 2016.godini, kazao je Kliman.

Osim dodatnih promotivnih aktivnosti u suradnji Hrvatske turističke zajednice, ali i Hrvatske gospodarske komore, Ministarstvo turizma iniciralo je te i dalje aktivno pregovara s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova oko mogućnosti za olakšanje i ubrzanje postupka dobivanja viza za Hrvatsku za ruske turiste.

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 113 tisuća ruskih turista, dok je broj dolazaka u 2014. godini iznosio 148 tisuća. Veleposlanik je izrazio želju da se kroz pet do šest godina brojka popne i na 500 tisuća ruskih turista koji bi na godišnjoj bazi posjećivali Hrvatsku. (B. BAN)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter