Ove je godine krv prvi put darovalo 77 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi danas je porečki gradonačelnik Loris Peršurić upriličio prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Poreča te im tom prigodom dodijelio prigodne zahvalnice. U svoje i ime svojih sugrađana zahvalio im se na nesebičnim djelima i višegodišnjim darivanjima krvi kojima su pokazali svoju humanost na djelu. Zahvalnicu Grada za 100 davanja krvi dobio je Eni Prodan, za 75 Boris Barbić, dok su za 50 darivanja zahvalnicu dobili Vaso Aleksić i Ronald Žužić.

- Čovjek se uvijek dobro osjeća kada učini nešto i time pomogne svojem gradu i zajednici. Ipak, doslovno dati dio sebe i tako pomoći, uz nadu da ti takva pomoć nikad neće biti potrebna, vrijedno je našeg posebnog poštovanja, rekao je gradonačelnik Peršurić. Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč Vesna Janko Finderle upoznala je gradonačelnika s aktivnostima društva koje je u ovoj godini, u suradnji s KBC-om Rijeka, održalo već 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Na njima se odazvalo 746 osoba, od čega je ostvareno 630 doza.

- Posebno smo ponosni što smo ostvarili gotovo stopostotno povećanje u kategoriji prvodavaoca – ove je godine krv prvi put darovalo 77 osoba, pohvalila se ravnateljica i napomenula kako se ta brojka može, velikim dijelom, zahvaliti uspješnim edukacijama koje Crveni križ provodi s porečkim maturantima.

- Drago mi je da se broj davaoca konstantno povećava, posebno među mladima, kod kojih se budi svijest o važnosti darivanja krvi, za njih ali i za zajednicu. Darivanje krvi nije samo poklanjanje tekućine, već širenje empatije i humanosti, zaključila je ravnateljica Janko Finderle. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter