Ove godine vatromet vidljiv i iz Arene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Sve je spremno za pocetak ovogodišnjeg 56. festivala igranog filma u Puli koji ce se s pretprogramom odigravati od 11. do 25. srpnja. Ekipa je okupljena, filmovi stižu, a ispred Arene i na Giardinima postavljeni su veliki plakati hrvatskih filmova koji ce se natjecati za nagrade festivala", kazala je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival na jucerašnjoj konferenciji za novinare u festivalskom centru, Circolu Zajednice Talijana.

Na konferenciji za novinare bili su prisutni i glasnogovornik festivala Hrvoje Pukšec i umjetnicki ravnatelj Zlatko Vidackovic koji ove godine potpisuje scenarij svecanosti otvaranja festivala u Areni u subotu, 18. srpnja, u 21.30 sati.



"Svecano otvaranje festivala ove ce godine voditi glumci Dora Fišter i Damir Markovina. U glazbeno-scenskoj tocki nastupat ce sopranistica Marija Kuhar Šoša i solist kazališta Komedija Dražen Cucek, dok ce u plesnoj nastupiti solist lisabonskog nacionalnog baleta Tomislav Petranovic i prvak baleta zagrebackog HNK-a Azamat Nabiullin. Tijekom ceremonije bit ce prikazani kolaži inserata iz Nacionalnog i Medunarodnog programa te iz retrospektive Pedra Almodovara, sukus onoga što ce publika moci pogledati tijekom festivala", kazao je Vidackovic.

Ravnateljica Viškovic Vukic napomenula je da ce se za vatromet i ove godine pobrinuti Pyro Projekt d.o.o. iz Brtonigle, uz novost da ce rekete kretati sa dvije lokacije.

"Cesta je zamjerka da publika u Areni ne može uživati u vatrometu jer se on ne vidi dobro pa smo se ove godine dogovorili da, osim s carinskog gata, zadnja minuta vatrometa krene i s krova takozvane 'doktorske zgrade' koja je udaljena od Arene samo 70 metara. Ovom prilikom molimo gradane koji imaju obicaj parkirati automobil u Istarskoj ulici da 18. srpnja uklone vozila od 14 sati do završetka programa u Areni, dakle do ponoci, da ne bi došlo do  oštecenja vozila prilikom ispaljivanja vatrometa", kazala je Viškovic Vukic i dodala da ce se otvorenje prenositi na prvom programu HTV-a s pocetkom u 21.30.

Istaknula je i da se vec poznaje dobitnik nagrade "Marijan Rotar" o kojem odlucuje žiri koji, osim nje, sacinjavaju još i Gorka Ostojic Cvajner te Klara Udovicic.

Predigra festivala pocinje u sutra, 11. srpnja, retrospektivom filmova Pedra Almodovara u 19.30 sati u kinu Valli projekcijom filma "Labirint strasti", a predigru 56. festivalu otvorit ce pozdravnim govorima ravnateljica Zdenka Viškovic Vukic i umjetnicki ravnatelj Zlatko Vidackovic u 21. 30 na pulskom Kaštelu prije projekcije prvog filma u programu Europolis-Meridijani "Raj je zapadno" redatelja Coste-Gavrasa.

Što se svecanih gostiju tice, nema naznaka da ce Pulu posjetiti neka velika filmska zvijezda, a za sada je najavljeno da ce od medunarodnih gostiju festival pohoditi redatelj filma "Apsurdistan", Veit Helmer te ekipa slovenskog filma "Krajolik br. 2".


Podijeli: Facebook Twiter