Ove godine nema Dana Julesa Vernea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani Julesa Vernea ove se godine nece održati, potvrdio nam je Radenko Slokovic, v.d. direktora Turisticke zajednice središnje Istre, ujedno i predsjednik Jules Verne Kluba, udruge koja je u proteklih 12 godina bila nositelj ove manifestacije.

- Treba stati na loptu i vidjeti kako se Dani mogu ubuduce kvalitetnije napraviti, ovo nam je pauza za kreativno razmišljanje, kazao je Slokovic. Zanimalo nas je može li se pauza nakon 12 godina prometnuti u kraj obecavajuce manifestacije koja je, možda i nezasluženo, prije pet godina, prema svjetski poznatom turistickom vodicu Lonely planet, proglašena medu deset najboljih u Hrvatskoj.

- U svakom slucaju ne odustajemo od Dana Julesa Vernea, samo treba vidjeti kako i na kojim ce se osnovama organizirati buduci da Jules Verne Klub više ne postoji, kazao je Slokovic. Na pitanje otkad udruga (osnovana 1998.) ne postoji i zašto, Slokovic je kratko odgovorio da "ne bi trenutno govorio o tome" opravdavši se da se nalazi na slobodnim danima.

- Nisam upoznat s razlozima neodržavanja Dana Julesa Vernea jer nam nikakav zahtjev niti pisana obavijest o neodržavanju nisu upuceni, kaže pazinski gradonacelnik Renato Krulcic, koji je ujedno i predsjednik Vijeca Turisticke zajednice središnje Istre.

Kaže da je udruga Jules Verne bila nositelj manifestacije, dok je TZSI trenutno u transformacijskom razdoblju: konstituirana je nova Skupština, predstoji formiranje deveteroclanog vijeca, a u tijeku su dogovori o nacinu financiranja TZSI-ja od jedinica lokalnih samouprava (na osnovi ostvarenih nocenja).


Podijeli: Facebook Twiter