Ove godine nagrada dodijeljena svima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odličnim koncertom grupe PleteRI, a zatim i Ede Majke, završio je u subotu dvodnevni, treći po redu Medulin Craft Beer festival. Šesnaest malih pivovara iz cijele Hrvatske predstavilo je mnogobrojnim posjetiteljima nešto drugačija piva od onih koja inače konzumiraju, a po prvi put mogli su se ovdje kušati i kokteli napravljeni na bazi raznovrsnih piva.

Iako se na Facebook stranici festivala tijekom njegovog trajanja moglo glasati za najbolje pivo, organizatori su iznenada odlučili ove godine nagraditi ne pivo već jednu inicijativu. Tako je nagrada dodijeljena Udruzi nezavisnih i malih pivovara, koja je u postupku osnivanja, i za koju organizatori smatraju da je izvrstan projekt koji će pomoći našim krafterima da se uhvate u koštac sa svojim problemima i skupno nastupaju prema institucijama. Nagradu je svim prisutnim krafterima na pozornici dodijelio omiljeni novinar Zoran Šprajc čije je kratko pojavljivanje na pozornici izazvalo ushit publike.

- Eto, ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da je javno priznato namještanje izbora. Ljudi, glasali ste za omiljena piva, a organizatori su odlučili nešto drugo, našalio se Šprajc, aludiravši i na nedavnu emisiju "RTL Direkt" kada je u njegovom studiju gostovao "vrlo uspješan gospodin Nitko".

Organizatori su objasnili da će onog trenutka kad udruga bude pokrenuta i imala svoja sjedište, oni osobno tamo donijeti pehar Medulin Craft Beer Festivala, medulinski malin, u znak njihove potpore. Nitko nije negodovao zbog ove odluke, već su ju i publika i krafteri pozdravili velikim pljeskom. (P. SOFTIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter