Ove godine Bakovi dvaput daruju krv

Zdenka Višković Vukić i Elis Lovrić u molitvi (M. ANGELINI)
Zdenka Višković Vukić i Elis Lovrić u molitvi (M. ANGELINI)

Uoči 26. godišnjice osnivanja specijalne jedinice policije Policijske uprave istarske, ratnog naziva "Bak Istra", pripadnici nekadašnje jedinice pozivaju se na darivanje krvi koje će na Odjelu transfuziologije Opće bolnice Pula ove godine biti organizirano u dva termina - u četvrtak 13. srpnja i potom 20. srpnja i to od 9 do 12 sati.

Kako doznajemo od predsjednika Udruge specijalne jedinice policije "Bak Istra" Mladena Blaškovića ovim se činom želi potaknuti i ostale ljude na dobrovoljno darivanje krvi, kao što to njihovi članovi udruge redovito čine. Obljetnica će se potom svečano obilježiti 27. srpnja u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu. U 18 sati održat će se svečana misa, u 19 sati na redu je svečano postrojavanje i fotografiranje ispred spomenika, a od 20 sati na terasi će biti organizirano druženje članova udruge i uzvanika te prigodni domjenak.

Inače, Specijalna jedinica policije "Bak Istra" ustrojena je 27. srpnja 1991. godine u Valbandonu, gdje je organizirano i prvo postrojavanje te pregled jedinice. Prvi sastav Baka činili su policijski službenici iz svih policijskih postaja tadašnje Policijske uprave Pula, ukupno njih 78. Istog dana, pod vodstvom zapovjednika Skendera Hasimija, jedinica je krenula u Zagreb, čime je i službeno započeo borbeni put istarskih specijalaca u obrani suvereniteta i cjelovitosti Republike Hrvatske. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter