Ovdje svinjska gripa nema šanse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Gospodine Milinovicu, odavdje nitko nece izaci sa svinjskom gripom jer kao prvo, nismo svinje, a kao drugo, bili smo u sauni – porucio je Edi Maružin prepunoj Tvornici aludirajuci tako na užarenu i vrelu atmosferu na koncertu koji su Gustafi, povodom Martinja održali u ovom zagrebackom klubu.

I ove je godine, osmi put za redom, Tvornica doslovno bila pretijesna za sve one željne tradicionalne i razuzdane martinjske zabave. Proslava Martinja u Tvornici postala je nezaobilazna upravo zbog dobre atmosfere za koju su zaslužni Gustafi, no zasluge takoder idu i predstavnicima nove generacije mladih istarskih vinara iz udruge “Crno – bijeli svijet“ koji supredstavili svoja vina.

Gustafi su svoj nastup zapoceli pjesmom “Sanjati cemo žuto“ koja se nalazi na njihovom novom albumu “Chupacabra“. Ovogodišnji nastup Gustafa u Tvornici bio je takoder svojevrsna promocija “Chupacabre“ te je tako prvi dio koncerta bio posvecen novim pjesmama koje je publika brzo prihvatila, poput vec popularne “Pleši debela“. Ipak, ludilo u publici izazvali su oni stariji hitovi u drugom dijelu koncerta: “Kurijera“, “Kega si sanjala“, “Od Barbana do Vodnjana“ i naravno, “Katarina“ raspametili su okupljene te je atmosfera nalikovala onoj s kakvog punk koncerta. A da je publika dobila ono što je tražila dokazuje i to da su se Gustafi dva puta vracali na bis koji je bio rezerviran za “Žminjku“ i legendarne pjesme “Brkicu“ i “Nebo je žuto“. Bis se tako pretvorio u vrhunac koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter