Ovdje svaka fotografija uspijeva

Amata, Wendy, Audrey i Rachel pred Augustovim hramom (Z. STRAHINJA)
Amata, Wendy, Audrey i Rachel pred Augustovim hramom (Z. STRAHINJA)

Pulu su, u sklopu projekta, odnosno promotivne akcije "Share Istria" Turističke zajednice Istarske županije, posjetile četiri dražesne influencerice iz Azije, i svojom pojavom - ljepotom, odjećom, make up-om i spontanošću - odmah privukle pažnju mnogih na Forumu. Jednako kao što i njima pažnju u Istri privlači sve na što naiđu, pa aparat, kažu složno, okida sam od sebe.

- Ovdje svaka fotografija uspijeva, slažu se vesele djevojke.

Wendy Cheng Yan Yan i Rachel Magdalene Wong Mun iz Singapura, Amata Chittasenee iz Tajlanda i Audrey Ooi Feng Ling iz Malezije nesvakidašnje su gošće Istre - netipične su turistkinje, zapravo su javne osobe okrenute modi i javnom nastupu, s pravom vojskom pratitelja na društvenim mrežama, koju će redovnim postovima i upoznati sa čarima Istre, plavom i zelenom, u kojoj borave prvi put.

Amata, na internetu poznata kao Pearypie, je make up umjetnica, koja putuje svijetom, a piše i o svojim angažmanima kao vizažistica u svijetu mode Londona i New Yorka. Nevjerojatan je podatak da ima 1,3 milijuna "followera" na Instagramu (@pearypie) i 1,1 milijuna na Facebooku (/pearypiemakeupartist/). Tu je i 242 tisuće pratitelja njenog YouTube kanala.

Djevojke su do sada obišle Rovinj, s brodom su upoznale obalu južne Istre, kupale se u moru, a u Buzetu brale tartufe što im je, kažu, najnevjerojatnije iskustvo. Oduševljen su gastronomskom ponudom, obalom i dražima unutarnje Istre i malog Huma. Kažu da nikada nisu pojele toliko tartufa, niti su se mogle nadiviti u kojim se sve jelima koristi maslinovo ulje.

- Jeli smo maslinovo ulje čak i sa sladoledom. Zar je moguće da se stavlja u puding, čudila se Rachel, još uvijek razvrstavajući dojmove o istarskim specijalitetima. Na Instagramu (@rchlwngx) njene zapise i fotografije prati "vojska" od 145 tisuća ljudi.

- Nisam ništa znala o Hrvatskoj, osim nogometa. I nisam imala nikakvih očekivanja, ali ovdje je prekrasno, a ljudi su tako ljubazni. Zaboravila sam punjač za mobitel, pokušala sam ga kupiti, ali ga nisu imali. Pa mi je prodavač jednostavno dao svoj. Nevjerojatno, kaže Audrey, jedna od najpoznatijih malezijskih blogerica i majka dvije najpopulranije bebe u Aziji, naravno zahvaljujući društvenim mrežama. Njene postove na Instagramu (@fourfeetnine) prati 112 tisuća "followera", na YouTube 12 tisuća, a na Dayre.me/fourfeetnine 35 tisuća.

Ipak, najduži staž na mrežama ima Wendy koja je svoje misli i bilješke u online dnevniku počela pisati još 2003. godine. Trenutno je, kažu, najpopularnija online osoba u azijsko-pacifičkoj mreži. Na Xiaxue.blogspot prati je 66,5 tisuća čitatelja, dok na Instagramu ima 623 pratitelja, na Twitteru 312 tisuća, na faceobooku 430 tosuća, a na YouTubeu 180 tisuća.

Svakodnevno djevojke objavljuju nove postove, a iz dana u dan u cijelom svijetu mogu se gledati njihovi obilasci Istrom. Pratitelj i domaćin im je Goran Franinović koji otkriva da simpatične cure s drugog kraja svijeta, nakon razgledavanja Pule, odlaze u Brtoniglu i u Novigrad. Danas će obilaziti vinarije sjeverne Istre i proizvođače maslinovog ulja te posjetiti Grožnjan. U petak Wendy, Rachel, Amata i Audrey odlaze iz Istre, čime zaključuju deseti od 12 tjedana projekta "Share Istria". (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter