Ovcice i tango

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Vidi mama! Kao da su prave!!" zacuo se djecji komentar. Cijelu publiku je u utorak na Obali maršala Tita nastup kanadske skupine Corpus istovremeno nasmijao, oduševio, zacudio i ostavio bez teksta.

Demonstracija ponašanja stada ovaca samo je jedna od izvedbi koja je plijenila pažnju okupljenog mnoštva na prvoj veceri ovogodišnjeg, šestog poreckog Street Arta, ljetnog festivala ulicnog kazališta kojeg organizira porecko Pucko otvoreno ucilište. Uz puhacki orkestar Porecki delfini koji je svirao evergreene publika je i zaplesala, a dovršetak svake izvedbe pratile su oduševljene zahvale sviracima pljeskom.

Nastup argentinske skupine Violentango više je nego zadovoljio apetite ljubitelja tanga i njegove podvrste milonge. Vrsni muzicari izmamili su na pozornicu vješte plesace koje je publika pratila s divljenjem. I dok su jedni uživali u dašku romantike uz tango, drugima je istovremeno na Obali maršala Tita pažnju plijenila moderna glazba, za što je bio zaslužan USB Porec. Break dance skupina lokalne udruge mladih Urbana subkulturna baza još je jednom pokazala vratolomije akrobatskog plesa, a pritom su veliku pažnju posvetili kontaktu s publikom cime su ostvarili vedar i euforican ambijent. Breakeri nastupaju svaku vecer festivala u 21 sat ispred gradske palace.

Veceras u 20 sati i sat vremena kasnije u reprizi na trgu slobode kanadska skupina Corpus predstavit ce veliki peep show. Na istom mjestu u 21 sat i sat vremena naknadno nastupit ce hrvatska plesna skupina Capoeira Amazonas. Na Obali u 20 sati i dva i pol sata poslije nastupa argentinska glazbena skupina La Vijaerita.


Podijeli: Facebook Twiter