Ovce u gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovcice su preksinoc prošetale gradom pocevši od Obale maršala Tita, preko Dekumanove do Trga slobode. Znatiželjni prolaznici fotografirali su ih, djeca su ih lovila i mazila, psi su pred njima bježali, a gosti u restoranima su ih i hranili. Potom su se vratile na Trg slobode, ali ovaj put u zatvoreni tor. Ovan je bio vezan za stup javne rasvjete, no ipak je uspio obraniti svoje stado od napada gladnog kojota. Kanadska skupina Corpus svojom je simulacijom ponašanja ovaca privukla gomilu ljudi, koje je vjerodostojnost prikaza ovcjeg života zapanjila, ali i nasmijala.

Zagrebacka skupina Capoeira Amazonas glumom, akrobacijama i prigodnom glazbom predstavila je "Pricu o Capoeiri", koja govori o nastanku i razvoju te plesno-borilacke vještine. Plesaci su uz zvuk atabaquea docarali dolazak africkih robova u Brazil. Plesom su pokazali kako je svaki rob sa sobom donio dio svoje kulture, a fuzijom razlicitih kultura nastala je capoeira, koja je robovima tada bila simbol oslobodenja.

Akrobacija je bilo i na Obali maršala Tita, gdje su plesaci iz porecke udruge mladih USB veseloj publici još jednom pokazali svoju breakdance koreografiju.

Mnoštvo glazbe, glume, plesa i gomila posjetitelja... Tako se ukratko može rezimirati ovogodišnji, deveti po redu porecki Street Art Festival. Kreativnost i trud izvodaca te raznolikost programa rezultirali su pozitivnim reakcijama ljubitelja ulicne umjetnosti kao i svih ostalih znatiželjnih posjetitelja.


Podijeli: Facebook Twiter