Ovaj vikend Barbanski obrtnički sajam i Fešta smokve

Alen Damijanić, Danijela Kontošić, Denis Kontošić, Alida Perkov (D. MEMEDOVIĆ)
Alen Damijanić, Danijela Kontošić, Denis Kontošić, Alida Perkov (D. MEMEDOVIĆ)

U petak u 12 sati svoja će vrata svečano otvoriti 5. Barbanski obrtnički sajam (BOS) na kojemu će svoje proizvode predstaviti 30-ak malih i srednjih obrtnika i poduzetnika, a na njemu žene obrtnice i poduzetnice čine većinu izlagača.

- Premda lokalnog karaktera, barbanski je sajam prvi u Hrvatskoj koji se tematski opredijelio za poduzetništvo žena, zbog čega nam je iznimno drag i značajan. Osim toga, upravo će na BOS-u Istarske poduzetnice udružene u klub Business and Professional Women (BPW) po deseti put organizirati tradicionalnu akciju Lobbying for shopping, u petak u 17 sati, a radi se o projektu poticanja kupovine proizvoda i usluga u vlasništvu žena, naglasila je na konferenciji za novinare Alida Perkov, stručna suradnica županijske komore HGK.

Predsjednica barbanske Turističke zajednice Danijela Kontošić istaknula je da će se i ove godine BOS održati pod šatorom na igralištu stare škole, a prvog dana će se moći posjetiti od 12 do 20 sati. U subotu se sajam otvara već u 10 sati a zatvara u 20 uz veliku fritaju i slavljeničku tortu za peti rođendan.

- U subotu se u Barbanu na placi organizira i osma Fešta smokve i smokvenjaka. Za to smo vrijeme od nekolicine izlagača došli na sadašnjih 40-ak, a osim raznih domaćih proizvoda od smokve, sudionici izlažu druge domaće proizvode, od prehrambenih do ukrasnih, rekla je Kontošić.

Fešta smokve i smokvenjaka počinje u 14 sati, a posjetitelji će moći degustirati brojne slasne delicije na bazi smokve te glasati za najbolji smokvenjak.

Načelnik općine Barban Denis Kontošić iskoristio je ovu prigodu da zahvali Istarskoj županiji koja je svake godine pokrovitelj BOS-a, što omogućuje izlagačima besplatno sudjelovanje na sajmu. Dodao je da s održavanjem BOS-a i daljnjim razvojem poduzetničke zone, Barban zaista ostvaruje svoju težnju da postane inkubator malog i srednjeg poduzetništva, te se tako, barem na lokalnoj razini, suprotstavi ekonomskoj krizi. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter