Ovaj tjedan asfaltira se dionica od Pazina do Kičera

Državna cesta Pazin-Beram (A. DAGOSTIN)
Državna cesta Pazin-Beram (A. DAGOSTIN)

Na državnoj cesti Pazin-Poreč, točnije dionici između Pazina i Berma, od konca kolovoza u tijeku je rekonstrukcija raskrižja državne ceste D48 i ceste 3 u radnoj zoni Podberam zbog čega se promet, reguliran pomoću semafora, odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Trenutno se izvode pripremni radovi za proširenje prometnice pošto je projektom predviđeno da radna zona Podberam dobije ulazne trake za lijevo i desno skretanje što će omogućiti sigurnije odvijanje prometa.

Zona Podberam

Također se gradi oborinska kanalizacija, ali i postavljaju kablovi za javnu rasvjetu i distribucijsku telekomunikacijsku kanalizaciju. Na dijelovima uz radnu zonu Podberam uz cestu je sagrađen betonski zaštitni zid, a planiran je i na istočnom dijelu zone. Dionica državne ceste na kojoj se izvode radovi duga je 363 metara, a uredit će se i 59 metara spojne ceste prema radnoj zoni Podberam.

Ugovoreni rok trajanja radova je tri mjeseca što znači da bi radovi trebali biti gotovi do 29. studenog. Radove izvodi pulska građevinska tvrtka Cesta s podizvođačima, projektant je riječka tvrtka Rijeka projekt, nadzor vrši pazinska tvrtka Učka konzalting. Vrijednost ugovorenog posla iznosi 2,5 milijuna kuna s PDV-om, saznajemo od odnosa s javnošću Hrvatskih cesta koje su javni naručitelj radova.

Obnova asfalta

Tijekom ovog tjedna također započinje kompletna obnova asfaltnog sloja na istoj državnoj cesti (D48), i to na dionici između Pazina i Kičera duljine 3,4 kilometra. Prvi dio od Šurani (Tinjan) do Kičera u duljini od četiri kilometra izveden je prije turističke sezone (do 15. lipnja), dok bi se obnova drugog dijela ceste od Kičera do Pazina trebala dovršiti do 25. studenog. I ovdje radove izvodi pulska Cesta s kooperantima, a vrijednost radova iznosi 6,07 milijuna kuna s PDV-om. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter