Ovaj put miss Istre je - Pupica

Miss Pupica
Miss Pupica

Peglu i sjenilo za auto osvojila je naj koza ili miss Istre Pupica vlasnika Miljenka Bačca iz Draguzeti na manifestaciji Naj koza 2013. održanoj danas u Savičenti.

Za prvu pratilju izabrana je Slatkica iz OPG-a Fabris iz Tinjana. Druga pratilja je Heki Davora Milovana iz Režanci. Za miss Savičente izabrana je Šarka vlasnika Miljenka Sandrića iz Juršići. Miss simpatičnosti je Pupa istog vlasnika. Koza s največim cicami je Miki vlasnika Davora Milovana iz Režanci. Najizvornija koza je Bianka vlasnika Davida Trenta iz Galižane.

Na manifestacije je sudjelovalo osam uzgajivača koza s 20-tak natjecateljica. O najljepšim primjercima je odlučivao žiri u kojem su bili Alfredo Jadrejčić, predstavnik AZRRI-ja, Ivan Stanić, predstavnik poljoprivredne udruge Trs iz Savičente, Draženka Moll, vlasnica agroturizma Stancija 1904, Sanja Preden, predstavnica Hrvatske poštanske banke, i Klara Grahovac, viječnica turističke zajednice Svetvinčenat.

Na natjecanju u mužnji koza najbolji je bio Pierino Antončić.

Pod vodstvom Elene Vižentin održan je i dječji ex tempore s temom koze u kojem su sudjelovala djeca od 2-14 god. Izabrano je sedam najljepših crteža, a autori su Nikol Macan (7 god.), Marko Sandrić (8 god.), Petar Folo (6 god.), Samanta Zulijan (5 god.), Ivan Folo (3 god.), Kristijan Bijažić (3 god.) i Maga Matijaš (1 god.). Izabrana su i najljepša tri literarna rada na temu koze. Najljepše pjesme napisali su: Karla Karić, Andi Ban, Nikolina Antončić. Djeca su dobila prigodne nagrade.

Organizatori manifestacije su Općina Svetvinčenat i Turistička zajednica Svetvinčenat. (T. GRBIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter