Ovacije za vrsne pjevačice i goste

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Brojna je publika ovacijama ispratila pulsku žensku klapu Teranke koja je održala obljetnički koncert u subotu navečer u Zajednici Talijana. Petnaest godina uspjeha, nagrada i priznanja obilježeno je na najbolji mogući način, a kao gosti nastupili su poznati kantautor Bruno Krajcar te muška klapa Bošket iz Zagreba. 

Počeci

Sve je počelo još 2002. godine, kada su Teranke oformljene. Kroz godine promijenio se njihov sastav, a jedina koja je od samoga početaka ostala je Jadranka Celić Bernaz, koja se u subotu posebno zahvalila svim sadašnjim i bivšim članicama koje su dale doprinos da ovaj sastav postane prepoznatljiv te višestruko nagrađivan u zemlji i inozemstvu. Teranke su rekle da duguju zahvalu publici, suradnicima, ali i svojim obiteljima koji imaju razumijevanja za probe, nastupe i gostovanja, odnosno za njihovo izbivanje.

Tijekom koncertne večeri predstavile su se raznolikim repertoarom s a cappella napjevima, dalmtinskom klapskom pjesmom, istarskim napjevima i drugim obradama, pokazavši pri tome ujednačenost, uigranost, dobru pripremljenost i uvježbanost, kao i zavidne glasovne mogućnosti.

Prvi sopran u Terankama je Valentina Jurić, drugi sopran Gordana Žgomba, Nikolina Jurić i Melani Andrić Vurušić, prvi alti su Kristina Puh Leko i Jadranka Celić Bernaz, a drugi alti Denisa Mravičić i Dijana Macan. Od ove godine njihov je umjetnički voditelj Sveto Popović.

Osnivačica i voditeljica klape je Sandra Petrović, potom ih je vodio Neven Radaković, zatim Aida Vidan, najduže Daniel Dražić, čak šest godina, koji je imao najdulji staž kao voditelj Teranki.

Među onima koje su duže pjevale u Terankama, to su Tatjana Merkl, Morena Peruško Butorac, Višnja Pilepić, Ileana i Daniela Perosa, te Elizabeta Petrić, a bilo je tu još vrijednih i sposobnih pjevačica koje su pridonijele ovome sastavu.

Nadahnuti gosti

Kao gosti večeri nastupila je Muška klapa Bošket iz Zagreba, koja djeluje od 2013. godine, a pošto bošket znači onaj grm za ptice pjevice, tako su i ove ptice pjevice pokazale vrlo dobre glasovne mogućnosti, što je publika nagradila ovacijama. Bruno Krajcar predstavio se s nekoliko svojih popularnih pjesama gdje nije mogla izostati "Roža". Teranke su se na kraju prisjetile i Vukovara otpjevavši mu pjesmu.

U publici su bili nazočni pulski gradonačelnik Boris Miletić, županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica te tajnica Puhačkog orkestra grada Pule pri kojem Teranke djeluju, Nataša Dragun, koji su primili prigodne poklone.

Prva postava djelovala je u sastavu Daniela Perosa i Morena Peruško - prvi sopran, Jenny Bajlo, Ilena Perosa, Sandra Petrović - drugi sopran, Jadranka Celić, Višnja Pilepić - prvi alt te Gordana Matana i Tatjana Merkl - drugi alt. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter