Ovacije za Tamaru Obrovac u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Burne ovacije publike izazvala je Tamara Obrovac koja je sinoc nastupila na grožnjanskom Balwan Cityju u sklopu 12. festivala Jazz is Back! BP. Uz nju su bili vrsni glazbenici - clanovi njenog stalnog sastava: bubnjar Kruno Levacic i kontrabasist Žiga Golob, a pridružio im se i renomirani jazz pijanist Matija Dedic.

Repertoar je obuhvatio skladbe s Tamarinog albuma "Ulika" iz 1998. godine. Pozitivne vibracije glazbenika koji su se ocito jako dobro zabavljali u zajednickom muziciranju vec na pocetku koncerta zarazile su i brojnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila prostor Balwan Cityja, kao i susjedne ulicice.

Od podužih intrigantnih solo dionica svih instrumentalista do nevjerojatnih vokalnih ekshibicija Tamare Obrovac, koja je pjesme interpretirala od grlenog pjevanja specificnog za tradicijsku glazbu preko jazz vokala do opernog stila - sve to skupa rezultiralo je vrhunskim koncertom za pamcenje.

Virtuozno muziciranje obogaceno je dozom humora pa je cijela vecer protekla u ležernom i nepretencioznom tonu. Tamara Obrovac je prava showgirl koja duhovitim opaskama podiže atmosferu do usijanja te je rezultat bio - ovacije publike kao na kakvom rock spektaklu.

Za kraj je publika aplauzima dozvala glazbenike na bis. Izveli su osebujnu verziju pjesme "Crno zlo" te je publika pjevala s njima "ki ce peci jaja", a Tamara Obrovac je pak ubacila i ponešto hip-hop rima prilagodenih situaciji, a zapjevala je i refren pjesme "Necu više jazz kantati".


Podijeli: Facebook Twiter