Ovacije za "Hansel e Gretel" Teatra Naranča


Prva premijera na talijanskom jeziku popularnog Teatra Naranča ispraćena je preksinoć ovacijama vrlo zadovoljne publike koju su činili radoznali mališani, ali i odrasli, kojih nema malo na predstavama ovoga teatra. Uprizorena je predstava "Hansel e Gretel" ( Ivica i Marica), prema poznatoj bajci braće Grimm, u prilagodbi autorskog tima Teatra Naranča, a prijevod na talijanski potpisala je Sara Berčić.

Glumci zaslužuju pohvale tim više jer mnogi od njih inače ne govore talijanski, a vrlo su dobro savladali dikciju i tekst. Rezultiralo je to vrlo simpatičnom predstavom gdje je još jednom istaknuta važnost dobrote, ustrajnosti i svih pozitivnih osobina na jednostavan način, uz vesele replike i na način da se djeca previše ne uplaše zločeste vještice.

Ugo Korani je bio vrlo dobar Hansel, Gretel je glumila Ivona Bulešić, u ulozi Matrigne, odnosno Maćehe, pojavila se Linda Kliman, a otac, Papa', je bio Luka Juričić. Vješticu, odnosno Stregu je utjelovila Sheri Sabor.

Predstava tek minimalno odstupa od hrvatske inačice koju je brojna publika odgledala prije tjedan dana, a koja je također ispraćena ovacijama uvijek zainteresirane i vesele publike. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter